A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

tüntetés

"Orbán, Putyin, takarodjatok!" - Százak tüntettek Budapest utcáin (Fotók)

Ma este hét órától tiltakoznak a Magyarországon egyre növekvő orosz befolyás ellen az Andrássy úton. A demonstrációt eredetileg az orosz nagykövetség elé szervezte az Állítsuk meg Moszkvát elnevezésű Facebook-csoport, ám a rendőrség lezárta az épület közvetlen területét, ellehetetlenítve, hogy ott tüntessenek. Ez azonban nem rettentette el a szervezőket, sőt. Azzal buzdították a kormány ellen tiltakozókat: ne engedjék, hogy a hatalom elnémítsa őket, a gyülekezőt pedig áthelyezték az Andrássy út 100. szám elé, onnan vonultak át a Fidesz Lendvay utcai székházához, majd az Oktogonra, ahol fél 11-ig tartott a tüntetés.

11 hónapja | 0 hozzászólás | via Népszava Online

Tüntetések hete - És folytatják, jönnek az újabb tiltakozások

A kormány elleni tiltakozások hete jön a tiltakozások hete után. Kedden az Oktogonon lesz tüntetés, szerdán a budapesti Orosz Nagykövetség elé hirdettek gyülekezőt. Csütörtökön szintén az Oktogonra, illetve a budapesti hidakra mennek demonstrálni, szombaton az Oktogonon, vasárnap pedig a Erzsébet hídon várják az embereket. Tegnap egyébként nyolc külföldi helyszínen - Párizsban, Koppenhágában, Aalborgban, Sidneyben, New Yorkban, Portlandban, Kijevben, Brémában - volt demonstráció, szerdán Szófiában lesz hasonló rendezvény. Ezek a tiltakozások követték, illetve követik a múlt szombati Szabadság téri tiltakozást.

11 hónapja | 0 hozzászólás | via Népszava Online

Nincs nyugalom az utcákon....

Néhány száz tüntető éjszaka átmenetileg ismét elfoglalta az Oktogont, ahova a Parlamenttől az Alkotmány és a Bajcsy-Zsilinszky úton keresztül vonultak. Innen a Terror Háza volt az újabb célpont, amit az egyik tüntető festékesflakonnal megdobott.

11 hónapja | 1 hozzászólás | via Pesti Bulvár

Tüntetés az Orbán-rezsim ellen - Blokkolják Budapest forgalmát

A ma délután fél 6-ra a Hősök terére szervezett, a Közép-európai Egyetem (CEU) és a civil szervezetek melletti kiálló, Orbán-kormány elleni tüntetés után a várhatóan ismét több ezres tömeg átvonul az Oktogonra, ahol fél 8-tól másnap reggel 8-ig blokkolják majd Budapest közlekedését. A szervezők felhívásukban azt írják, mindezt azért teszik, hogy az április 9. és 10.-i tüntetés hevületét magasabb hőfokra állítsák, de békés és erőszakmentes kereteken belül. A demonstrálók célja az is, hogy a vidéket is elérje a tiltakozás, ami lassan valóban országossá dagad: ma Szeged és Békéscsaba, holnap Debrecen is tüntet a civileket és a CEU-t vegzáló törvény ellen

11 hónapja | 0 hozzászólás | via Népszava Online

Oldalak