A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

rendszerváltás

Az Orbán-modellt akarja Romániába exportálni Tőkés László

Tőkés László szerint egy második rendszerváltozásra van szükség Romániában. A december 15-i temesvári zarándoklat után politikai értelemben is vissza kell nyúlni Temesvárhoz. „Az ott elkezdődött rendszerváltozást kell folytatnunk vagy – a 2010. évi magyarországi mintát követve – egy második rendszerváltozásra van szükségünk” – fogalmazta meg az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke.

4 éve | 3 hozzászólás | via 168 óra Online

Gépnarancs Marslakók a neten

Ha ez sci-fi novella lenne, itt kéne abbahagyni, mert ennél nagyobb közhelyet még a legtehetségtelenebb tintakulik sem írtak le. Csakhogy ez jegyzet. Idegen szóval publicisztika.

5 éve | 1 hozzászólás

Magyar Narancs Antall-nosztalgiák

Némi óvatosságot ajánlanék akkor, amikor valaki példaképet keres. Tudom, csekély a választék. De én olyan öreg vagyok, hogy érett fejjel figyeltem Antall József tevékenységét, és nincsenek jó emlékeim.

5 éve | 3 hozzászólás

Fent és Lent blog Társadalmi elhidegülés Magyarországon

Te is érzed, hogy az utcán az emberek gyanakodva szemlélnek? Félelemmel? Rossz szemmel néznek rád? Bizalmatlanul vizsgálnak téged? Beléd kötnek lényegtelen dolgok miatt? Hogy egyre többet ütközöl konfliktusba, pedig te csak élnéd a saját életed? Hogy mindenki utál valakit?

5 éve | 1 hozzászólás

Progresszív blog Az albán sas és a magyar turul nászrepülése

Hát, ezt is megértük: Albánia lett a példakép! Hosszú évekig-évtizedekig az egész ország „albán vicceken” szórakozott: ha valaminek a fejletlen, „abszolút balkáni” mivoltát akartuk kiemelni, akkor az megkapta az „albán” címkét… És lássuk be: manapság sem a társadalmi és gazdasági fejlettség az első, amely erről a kis adriai államról, egész Európa legszegényebb országáról bevillan…

6 éve | 1 hozzászólás

Oldalak