A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

politika

Pálinkás József: A tudományban ne legyen politikai részrehajlás

A Nature, a világ vezető tudományos hetilapja a közelmúltban dicsérő cikket közölt Pálinkás József tudományszervezői munkájáról. A lap egyebek mellett arról ír, hogy a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke olyan pályázati rendszert hozott létre, amely lehetővé teszi, hogy a legkiválóbb magyar kutatók saját hazájukban a nemzetközi sztenderdeknek megfelelő színvonalon dolgozhassanak. Az írás – bár jelzi a magyar demokrácia állapotáról szóló negatív véleményeket is – kétségtelenül javíthat a magyar tudomány globális megítélésén.

6 napja | 0 hozzászólás | via 168 Óra Online

Lovasi András: Az a zenész jár jól, aki kussol

Lovasi Andrásnak van B-terve arra az esetre ha Budapest élhetetlenné válna: Székelyföldre, vagy Szlovéniába emigrálna. A Kiscsillag és az egykori Kispál és a Borz frontembere az Azonnalinak adott interjújában arról is beszélt, akkor jár jól ma egy magyar zenész, ha csendben marad. Ő nem ezt tette, le is mondták három fellépését.

1 hónapja | 0 hozzászólás | via Népszava Online

Ceglédi Zoltán blogja Ceglédi Zoltán: A labdarúgás szerelmesei

Ha én most lemennék az utcára, szépen, megfontoltan beverném egy rendőrautó szélvédőjét, abban a pillanatban elvinnének a hatóságok, bizonyára nem túl udvariasan, és bíróság elé állnék. Ha bárkit, nem is rendőrt, bárkit a Deák téren székekkel, üvegekkel dobálnék, ha a pajtásaimmal felborítanám vagy felgyújtanám az autóját, ha lövöldöznék, hanggránátokat robbantgatnék, akkor súlyos büntetés, jó eséllyel letöltendő szabadságvesztés elé néznék.

2 éve | 0 hozzászólás

Oldalak