A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

népszavazás

Azt sem tudom, mi az a Momentum

A felcsúti polgármester szerint nem hazaáruló, aki aláírta a Momentum Mozgalom népszavazási ívét. Mészáros Lőrinc a 24.hu-nak azt mondta, inkább azok tekinthetők hazaárulónak, akik megváltoztatták a véleményüket, és mostanra mégsem szeretnék, ha Budapest olimpiát rendezne.

3 hónapja | 0 hozzászólás | via 24 HU

NoEz, NoAz, NOrbán

Hazudnék, ha tagadnám, mert tény: a 266 151 nekem is az egyik kedvenc számom lesz mostantól. Az, hogy a főváros szavazójoggal bíró lakosainak ötöde aláírta, népszavazást kezdeményez az olimpia budapesti megrendezéséről, olyan nem várt fordulat ebben a kínkeserves történetben, amitől az embernek óhatatlanul jó kedve támad.

3 hónapja | 0 hozzászólás | via Népszava Online

HVG Tóta W. Árdád: 10% > 2/3

Fut a gyáva, és ehhez még le se kell szavazni. Legyőzhető. Sajátos népszavazási kultúra bontakozott ki Magyarországon. Amint egyáltalán felmerül egy sikeres referendum lehetősége, mindenható miniszterelnökünk hóna alá csapja a farkát, és menekül árkon-bokron át. Olyan gyáva, hogy le se kell szavazni.

4 hónapja | 1 hozzászólás

Budapest a kiutat keresi Orbán olimpiai álmaiból - percről percre

Áttekinteni a helyzetet - ezt a feladatot adta hivatalos bejelentés szerint Orbán Viktor a főpolgármesternek. Erre a Fővárosi Közgyűlés szerda délelőtt a nyilvánosság előtt sort is kerít, míg a kormány a maga feladatát zárt ajtók mögött intézi majd. Kollégánk ott van a városházán, és figyeljük, ma ki hogyan oldaná meg a helyzetet a kormányoldalon, illetve az olimpia kapcsán változó állásponton lévő ellenzék részéről.

4 hónapja | 0 hozzászólás | via HVG

Ténytár blog Az emberek kétharmada nem akar olimpiát

A Momentum több mint 260 ezer aláírást rakott le az asztalra, amely azt jelenti, hogy adminisztratív eszközökkel már lehetetlen megakadályozni a népszavazás kiírását, kivéve persze, ha maguk Orbánék döntenek az olimpiai pályázat visszavonása mellett.

4 hónapja | 4 hozzászólás

A fideszesek sem hisznek a budapesti olimpiában

Nem lát nyomós érvet az olimpiáról szóló népszavazással szemben Köves Slomó ortodox rabbi. Annak ellenére sem, hogy - egy másik egyházi vezető, Kiss-Rigó László katolikus püspök társaságában - ő is tagja a budapesti olimpia védnöki testületének. A népszavazási aláírásgyűjtés pénteken délután zárul, a kezdeményezők aznap adják le az összegyűjtött szignókat. A Fidesz esélytelennek látja a kezdeményezést.

4 hónapja | 0 hozzászólás | via Népszava Online

Oldalak