Szerkesztők ajánlják Ingyen sem olcsó a tudás
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

népszavazás

HVG Tóta W. Árdád: 10% > 2/3

Fut a gyáva, és ehhez még le se kell szavazni. Legyőzhető. Sajátos népszavazási kultúra bontakozott ki Magyarországon. Amint egyáltalán felmerül egy sikeres referendum lehetősége, mindenható miniszterelnökünk hóna alá csapja a farkát, és menekül árkon-bokron át. Olyan gyáva, hogy le se kell szavazni.

5 napja | 1 hozzászólás

Budapest a kiutat keresi Orbán olimpiai álmaiból - percről percre

Áttekinteni a helyzetet - ezt a feladatot adta hivatalos bejelentés szerint Orbán Viktor a főpolgármesternek. Erre a Fővárosi Közgyűlés szerda délelőtt a nyilvánosság előtt sort is kerít, míg a kormány a maga feladatát zárt ajtók mögött intézi majd. Kollégánk ott van a városházán, és figyeljük, ma ki hogyan oldaná meg a helyzetet a kormányoldalon, illetve az olimpia kapcsán változó állásponton lévő ellenzék részéről.

6 napja | 0 hozzászólás | via HVG

A fideszesek sem hisznek a budapesti olimpiában

Nem lát nyomós érvet az olimpiáról szóló népszavazással szemben Köves Slomó ortodox rabbi. Annak ellenére sem, hogy - egy másik egyházi vezető, Kiss-Rigó László katolikus püspök társaságában - ő is tagja a budapesti olimpia védnöki testületének. A népszavazási aláírásgyűjtés pénteken délután zárul, a kezdeményezők aznap adják le az összegyűjtött szignókat. A Fidesz esélytelennek látja a kezdeményezést.

1 hete | 0 hozzászólás | via Népszava Online

Nagyot bukna a Fidesz az olimpiaellenes népszavazáson

A budapesti olimpiai pályázatról népszavazást kezdeményező Momentum Mozgalom közvélemény-kutatást rendelt egy ismert piaci szereplőtől arról, hogy sikeres aláírásgyűjtés esetén milyen eredményekre számíthatnak. Az is kiderült, hogy olimpia helyett mire költenék a pénzt az emberek. A 24.hu megszerezte a kutatást.

2 hete | 1 hozzászólás | via 24 HU

Ténytár blog Budapesti olimpia minimum 3000 milliárd forintért? Vajon...

Ha a 2017-es vizes vb összköltségvetése az eredetileg tervezetthez képest a négyszeresére emelkedett, akkor vajon a 776 milliárdra taksált budapesti olimpia mennyibe kerülhet a végén úgy, hogyha még az Állami Számvevőszék(!) is megjegyezte, hogy „a nagyberuházásokat, és különösen az olimpiák megrendezését célzó fejlesztéseket – jellegüknél fogva – számos korrupciós kockázat fenyegeti”.

1 hónapja | 0 hozzászólás

Oldalak