Szerkesztők ajánlják Huppa.hu: A NER édesanyái
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

MENEKÜLTEK

Találja ki, ma épp melyik várost fenyegette meg Orbán – Vajon az Ön lakhelye mikor kerül sorra?

"...szomorú volt látni, amikor menekülttábort alakítottak ki a Fejér megyei városban": A menekülttábort 1989-ben alakították ki, elsősorban az 1988-89-ben Magyarországra érkező majdnem 30.000 erdélyi menekültnek. Ezért szomorkodott Orbán? Pont 1989-ben, amikor Soros-ösztöndjjal épp Oxfordban tanult? A tábort egyébként 2016-ban bezárták, mint ahogy épp a menekültválság csúcspontján a debrecenit is, de a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal honlapján ott szerepel, mint ha mi sem történt volna. A honlapot szeptemberben frissítették.

2 hete | 0 hozzászólás | via Balramagyar.hu

Amnesty International: Magyarország új mélységekbe süllyedt

Lesújtó hangon tesz említést Magyarországról az Amnesty International éves emberi jogi jelentése – derül ki az MTI híréből. A szervezet szerint Magyarország új mélységekbe süllyedt annak a törvénynek az elfogadásával, amely az ország területén szabálytalanul tartózkodók mindegyikének visszaküldéséről, illetve a menedékkérők őrizetbe helyezéséről intézkedik, az EU-jog nyílt megsértésével.

3 hete | 0 hozzászólás | via 168 Óra Online

Orbánnak mindegy a büntetés, úgyis velünk fizetteti ki, és az sem fér a fejébe, hogy az ENSZ nem a NER

Ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok – ezt a tanácsot adta Orbán Viktor 2011-ben külföldi diplomatáknak. Migrációs politikájára is érdemes így tekinteni. Miközben a Fidesz vezető politikusai kemény elszántsággal szajkózzák, hogy egyetlen bevándorlót sem fogadunk, a magyar állam tavaly mégis 1300 menekültet részesített oltalomban. A hazugságokra épített kormánykampány azt állítja, az Európai Unió és az ENSZ is az állítólagos Soros-tervet követi: milliónyi menekültet akarnak betelepíteni Magyarországra, csakhogy a magyar diplomaták részvételével is készülő legújabb hivatalos európai dokumentumok szerint nincs ilyen szándék. Mindenesetre hozzánk ma már gyakorlatilag lehetetlen bejutniuk a menekülteknek, a január végén életbe lépett új ügyviteli rend szerint napi két kérelmet fogadnak be a határ menti tranzitzónákban. Mára leépült a teljes hazai menekültügyi ellátórendszer, amelynek fejlesztésére az unió 2013-ban még négyszázmillió forint támogatást is adott. Hiába kértünk, nem kaptunk adatokat arról, jelenleg hányan és hol várakoznak az országban menedékkérelmük elbírálására.

1 hónapja | 0 hozzászólás | via 168 óra

Szidják a fideszesek a menekültek befogadását kikotyogó Altuszt, de nem aggódnak

A zavar jelenleg akkora a kormány soraiban, hogy egy fideszes felvetette, még akár Orbán is hibázhatott. Összességében mégsem aggódnak különösebben az 1300 menekült befogadásáról szóló vita miatt. A mérsékelt színvonalú Stop Soros-törvénycsomagról viszont még a kormánypárton belül is többen azt mondják, kétlik, hogy eljut egyáltalán a végszavazásig.

1 hónapja | 0 hozzászólás | via HVG

Máskor sem válaszol a menekültkérdéstől eliszkoló Erdő Péter

Szívesen nyilatkozott természetvédelemről, a Földért viselt felelősségről Erdő Péter azon a hétvégi rendezvényen, ahol azonnal megszakította az interjút, mikor a menekültekről is meg akarták kérdezni. Csakhogy állatvédő forrásaink szerint őket sem méltatta válaszra, mikor környezetvédelmi-állatvédelmi együttműködés miatt megkeresték. Július óta vártak valamilyen reagálásra, mikor meglátták a tévében a pontosan erről előadó katolikus vezetőt.

5 hónapja | 0 hozzászólás | via HVG

Oldalak