A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

külföldi megítélés

Szijjártóról "ritka bunkóként" írt a Die Presse

Die Presse: Nem gondolom, hogy ifjú külügyérünk a kalapja mellé tűzi azt a cikket, amelyet a lap „A bunkók” visszatérése címmel írt "diplomatikus" modoráról. A szerző elismeri, a politikusok általában óvatosan, körültekintően fogalmaznak, ám az párját ritkító bunkóságnak számít a köreikben, ha egy uniós külügyminiszter arrogáns és frusztrált nihilistának nevezi egyik kollégáját.

1 éve | 3 hozzászólás | via Népszava Online

Neue Zürcher Zeitung: Orbánék megalomán kormányzati központot építenek

A svájci konzervatív-liberális lap a félrecsúszott magyar politika jelképének minősíti, hogy Orbán Viktor a Várban rendezi be új rezidenciáját, így kíván a város, az emberek fölött trónolni. A lap kiemeli: az új székhelyről remekül rá lehet látni az Országgyűlésre, ami tökéletesen jelképezi, hogy a parlament Orbán alatt puszta végrehajtó szervvé fokozódott le. Gyakran teljesen meglepő javaslatokat dobnak be, majd azokat rohamtempóban átverik a törvényhozáson.

1 éve | 0 hozzászólás | via 168 Óra Online

Az olasz kormányfő megfenyegette Orbánékat

A fejlesztésekre szánt uniós támogatások csökkentésével fenyegette meg a visegrádi országokat Matteo Renzi olasz kormányfő, amennyiben nem vesznek részt a migrációs krízis hatékony kezelésében, közölte újságírókkal az Európai Unió állam-, illetve kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozónak részleteit ismerő brüsszeli forrás péntek hajnalban.

2 éve | 0 hozzászólás | via 24 HU

Bloomberg: Fokozódik a nyomás Orbánon

Sok ezren demonstráltak az oktatási rendszer központosítása ellen, fokozva ily módon a nyomást, hogy Orbán Viktor csinálja vissza a politikát, amely dühíti a szakmát és olyan alapvető kellékek nélkül hagyja az osztálytermeket, mint a villanykörte, valamint a kréta – írta a Bloomberg hírügynökség.

2 éve | 0 hozzászólás | via 168 Óra Online

Orbán Viktor Európa legveszélyesebb politikusa

A Die Welt arról ír, hogy a brüsszeli Bizottság korábbi alelnöke azt követeli, hogy a Fidesz hagyja el az európai konzervatív pártcsaládot, mert az Orbán Viktor által fémjelzett politika már régóta ellentétes az unió értékeivel. Az Al-Jazeera arról cikkezik, hogy az ENSZ emberi jogi főbiztosa élesen bírálta a menekültekkel szembeni magyar bánásmódot, és azt, hogy Orbán Viktor közölte: nem akar muzulmánokat befogadni. Zeid Ra’ad al-Husszein rettenetesnek nevezte a magyar kormány politikáját. A Der Standard honlapja Európa legveszedelmesebb politikusának nevezi Orbán Viktort, kiemelve, hogy a magyar politikus megpróbál destabilizálni más uniós tagállamokat.

2 éve | 0 hozzászólás | via Klubrádió

Oldalak