A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

hajléktalan

Huppa Szele Tamás: Koldusok a küszöbön

Látott már hajléktalant? Persze, hogy látott. És tükörben? Mivel épp most ezeket a sorokat tetszik olvasni, felteszem, nem: akinek módjában áll interneten megjelenő lapot olvasni, az általában nem hajléktalan. De lehetne. Bárki lehet az, tessék nekem elhinni, manapság bárki. Elég egy rossz döntés, egy véletlenül elvesztett munkahely. Egy vita, egy vesztett per.

2 éve | 0 hozzászólás

Nagyon gondolkodnak, hogy mi legyen a hajléktalanokkal

Az Emmi államtitkára azt mondta: definiálni akarják a veszélyeztetettség jogszabályi fogalmát, meghatároznák, "hány fok alatt, milyen körülmények között" lehet veszélyeztetettségről beszélni, amikor már nincs mérlegelési lehetőség, amikor be kell avatkozni, hogy ne fagyjon meg az ember. Abban az esetben, ha az emberek nem akarnak szállóra menni, az egészségügyi szolgáltatóval, a közterület-felügyelettel, a rendőrséggel kell komplex megoldást találni.

2 éve | 0 hozzászólás | via HVG

Híd a politika és a civilek között

Idei első, a hajléktalansággal kapcsolatos problémákat megtárgyaló, megoldásokat kereső rendezvényével megkezdte működését A Városért Egyesület. Régóta, a legkülönbözőbb közösségekben beszélgettünk arról, hogy tarthatatlan az a növekvő távolság, ami a politikát és a civil világot elválasztja – most úgy döntöttünk, tenni is fogunk ennek leküzdéséért. Ennek eszköze lesz Budapesten A Városért Egyesület.

3 éve | 0 hozzászólás | via Népszava Online

Oldalak