A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

gazdaság

Ténytár blog Gazdasági kilátások 2017-ben – Gyorsabb növekedés és drágább

A 2016-os év korántsem a kormány tervei szerint alakult, és már az első negyedévben bebizonyosodott, hogy a „magyar gazdasági csodát” az uniós források tartják lélegeztetőgépen. A GDP-növekedés 2 százalék körül alakulhatott - a tényleges éves adatokat még nem közölte a KSH -, ami elmarad az azt megelőző évek 3 százalék körüli növekedésétől, és a kormánypárt várakozásától.

9 hónapja | 0 hozzászólás

Ténytár blog Magyarország erősödik, szereti magát a kormánypropaganda

„Magyarország erősödik!” – szól a kormány legújabb öntömjénező üzenete. Üzenik ezt, miközben az orvosok elvándorlása nem lassul, a kórházi technikai dolgozók évek óta kimaradnak a béremelésből, a tanárokat pedig átvágják a fizetésükkel, miközben nyíltan felvállalják, hogy tesznek a jövő generáció nevelőinek véleményére.

10 hónapja | 2 hozzászólás

Ne aggódjon, jövőre még gazdagabbak leszünk

A kormány sikerpropagandáját elnézve Magyarország a legeslegek országává vált 2016-ban. Béremelések, adó- és járulékcsökkentések, otthonteremtési támogatás, bürokráciacsökkentés, javuló munkaerőpiaci helyzet, államháztartási egyenleg javulása, felminősítések – hogy csak a fontosabbakat említsük.

10 hónapja | 2 hozzászólás | via 24 HU

Jövőre sem lesz jobb, csak az EU-s pénzt zabáljuk

A magyar gazdaság tovább halad azon a pályán, amit jósoltak neki, az uniós támogatások apálya miatt a 2016. évi GDP-növekedés 2 százalékra, a régióban az egyik legalacsonyabbra lassul. Majd dinamikája 2017-ben, az EU-transzferek kezdődő dagálya és a gyorsuló fogyasztás-bővülés hatására 3 százalék környékére emelkedik, áll a GKI elemzésében.

11 hónapja | 0 hozzászólás | via 24 HU

Oldalak