Szerkesztők ajánlják Május 8-án lezárják a Kossuth teret
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Európai Unió

Komoly érvágásra készül Brüsszel

„Günther Oettinger költségvetési biztos már korábban világossá tette, hogy a kohézióra fordítható támogatásokat legalább 5-10 százalékkal csökkenteni kell a Brexit miatt keletkező bevételi lyuk miatt. Ugyanakkor új és meglepő elem lehet a bizottsági előterjesztésben, hogy a felzárkóztatási forrásokból több tízmilliárd eurót átirányítanának a válság által sújtott déli térségek fejlesztésére. Így Magyarország, Lengyelország és a többi régiós tagállam rovására Görögország, Olaszország, Spanyolország és Franciaország egyes elmaradott területei az eddiginél nagyobb arányban részesülhetnek a közösségi juttatásokból.”

1 napja | 0 hozzászólás | via Népszava Online

A Soros-birodalom ott vág vissza, ahol a legjobban fájhat Orbánnak

Elindult az évek óta szerveződő európai szabadságjogi unió (Civil Liberties Union for Europe, rövid nevén Liberties), és ha megerősödik, majdnem annyit árthat Orbánnak, mint egy népszerű, mérsékelt ellenzéki párt. Dénes Balázzsal, a szervezet vezetőjével, a TASZ korábbi elnökével arról beszélgettünk, hogy miért van szükség a Liberties-re, mi köze Magyarországhoz és a populizmus térnyeréséhez, és miként szorítható rá az EU, hogy hatékonyabban védje az emberi jogokat.

8 hónapja | 0 hozzászólás | via Index

Ténytár blog Bekeményítene Brüsszel – Mi lesz az uniós pénzekkel?

Az Európai Unió vezetésének egyre inkább elege van a renitens államokból, Brüsszel keze azonban megvan kötve, ha szankciókról van szó. Az uniós joggal össze nem egyeztethető törvényeket kötelezettségszegési-eljárás segítéségével ki lehet vizsgálni, és kötelezni lehet a tagországokat, hogy harmonizálják a törvényeiket az uniós joggal, a jogállamiság kereteinek felrúgása ellen viszont tehetetlen Brüsszel.

10 hónapja | 1 hozzászólás

Nem írhatja felül az alaptörvény az uniós jogot

A magyar törvényekkel, de akár az alaptörvénnyel is ellentétes közösségi normát követnünk kell – jelentette ki egy nemzetközi jogász. Az uniós jogot tehát a magyar alkotmány nem írhatja felül. Egy másik szakértő szerint trükközéssel is nehéz kizárni, hogy Budapest a menekültválság megoldásából teljesen kimaradjon: ha nem fogadunk be senkit, akkor vélhetően fizetni kell.

1 éve | 1 hozzászólás | via Népszabadság Online

Oldalak