A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

EU

Miért is nekem kell megállítani Brüsszelt?

Tegyük fel egy pillanatra, hogy az Európai Unió javaslatairól szóló nemzeti konzultáció és az „Állítsuk meg Brüsszelt” plakátkampány nemcsak pofonegyszerű propaganda, ami arra való, hogy ellenségképet teremtsen, és lelkesítse a Fidesz saját szavazótáborát. Tegyük fel, hogy tényleg szükség van minden magyar ember támogatására ahhoz, hogy megvédjük a rezsicsökkentést, kiverjük Brüsszel fejéből az új adókat, elkergessük a migránsokat és megtarthassuk az elmúlt években teremtett új munkahelyeket.

1 napja | 0 hozzászólás | via Index

Ténytár blog Búcsú, vagy csak mosolyszünet?

Április 29-én hallgatja meg az Európai Néppárt Orbán Viktort az utóbbi időszak eseményeivel kapcsolatban. A közvélemény azt latolgatja, hogy kizárják-e Orbánékat a Néppártból, vagy még ez előtt a saját lábukon távoznak.

2 napja | 0 hozzászólás

Akkora szabálytalanságot követtünk el, hogy a teljes uniós támogatást visszakéri Brüsszel

Az uniós pénzek pályáztatásának és szétosztásának informatikai rendszerére kapott 18 milliárd forint visszafizetését helyezheti kilátásba az EU: Brüsszelben durva hibákat találtak a magyar projektnél. Külön kínossá teszi a történetet, hogy ezt a rendszert azóta a kormány kidobta az ablakon, és egy másikat fejlesztett ki. Pár éve a magyar állam kivásárlással szerezte meg az informatikai szoftvert kidolgozó céget. A vállalkozás egyik tulajdonosa a szerződéskötés utáni napokban meghalt.

1 hete | 0 hozzászólás | via 24 HU

Európa megelégelte Orbánt

"Meg kell állítani Orbán Viktort, mert a magyar miniszterelnök darabonként adja el a magyar demokrácia alapköveit" - jelentette ki Gianni Pittella, az Európai Parlament (EP) szociáldemokrata képviselőcsoportjának (SD) vezetője tegnap Strasbourgban egy sajtótájékoztatón, amelyet a CEU és a magyarországi civil szervezetek sorsa miatt aggódó parlamenti frakciók tartottak, s amelyen felszólították az Európai Néppártot: vesse ki soraiból Orbánt és pártját. Manfred Weber néppárti frakcióvezető telefonon tárgyalt CEU rektorával, Michael Ignatieff-fel, majd este képviselőtársaival is, végül közölte: "az Európai Néppárt bármi áron megvédi a gondolkodás, a kutatás és a szólás szabadságát".

2 hete | 0 hozzászólás | via Népszava Online

Oldalak