A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

egészségügy

„Ilyen puklit egészséges ember túlél” – megalázó szöveggel rázták le a kórházban a...

Szerencsésebb országokban egy kórházi ápolóra legfeljebb hat-hét beteg jut. Nálunk legalább tizenöt. Ami a gyakorlatban azt jelenti: ha két nővér visz egy 34 ágyas osztályt 12 órás műszakban, az idő nagy része elmegy gyógyszer- és ételosztásra, orvosi vizitekre. Kellő figyelem híján nehezen elkerülhető a felfekvés, jönnek a kórházi balesetek. Sós Jánosé tragédiával végződött. Lapunkat nevelt fia kereste meg.

1 napja | 0 hozzászólás | via 168 Óra Online

Órákon keresztül ellátás nélkül maradt a sérült kisfiú - Az édesapa meséli

Több mint öt órán át nem láttak el egy fejsérült két és féléves gyereket a miskolci, megyei kórház gyermekambulanciáján. Hiába volt ügyeletes az intézmény a portáson és egy nővéren kívül nem volt orvos, aki megnézhette volna az újonnan érkezőket. Az esetről a Pesti Bulvár és a hétfői “Egyenes beszéd” is beszámolt. A történetet maga a gyermek édesapja, Veres Gábor újságíró mesélte el.

3 napja | 0 hozzászólás | via Népszava Online

Orvos- és nővérhiány? Volt és van!

A kórházakban tapasztalható nővérhiányról szóló legutóbbi híreket nagy elánnal igyekeztek cáfolni az állami irányítás alá vont intézmények. Pedig az orvos- és nővérhiány régóta létező probléma. Ezzel az üggyel az a két hete megjelent kormányzati elemzés is részletesen foglalkozik, amely a magyar egészségügy helyzetét mérte fel. Az EU átlagához képest 25 százalékkal kevesebb a magyar kórházakban az ápoló. Budapesten ugyan sokan vannak, de legalább kétezren nyugdíjhoz közeli korban vannak.

1 hónapja | 0 hozzászólás | via Index

Oldalak