A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

egészségügy

Éjjel vitték a trombózisos beteget, és még megálltak hamburgerezni

Éjjel fél kettőkor szállítottak át egy idős beteget egyik kórházból a másikba, pedig szó sem volt sürgősségi esetről, pusztán akkor került sorra. A trombózisveszély miatt kizárólag fekve, hordágyon szállítható asszonyt felszólították, hogy pattanjon be magától a mentőautóba, majd útközben a betegszállítók még megálltak hamburgerezni és cigit venni. Ez felettesük szerint rendben van, hisz nem tartott sokáig, különben is éjjel kellett dolgozniuk. Az egészségügyi rémtörténet miatt a család panaszt tett.

1 hete | 0 hozzászólás | via HVG

„Ilyen puklit egészséges ember túlél” – megalázó szöveggel rázták le a kórházban a...

Szerencsésebb országokban egy kórházi ápolóra legfeljebb hat-hét beteg jut. Nálunk legalább tizenöt. Ami a gyakorlatban azt jelenti: ha két nővér visz egy 34 ágyas osztályt 12 órás műszakban, az idő nagy része elmegy gyógyszer- és ételosztásra, orvosi vizitekre. Kellő figyelem híján nehezen elkerülhető a felfekvés, jönnek a kórházi balesetek. Sós Jánosé tragédiával végződött. Lapunkat nevelt fia kereste meg.

1 hónapja | 0 hozzászólás | via 168 Óra Online

Órákon keresztül ellátás nélkül maradt a sérült kisfiú - Az édesapa meséli

Több mint öt órán át nem láttak el egy fejsérült két és féléves gyereket a miskolci, megyei kórház gyermekambulanciáján. Hiába volt ügyeletes az intézmény a portáson és egy nővéren kívül nem volt orvos, aki megnézhette volna az újonnan érkezőket. Az esetről a Pesti Bulvár és a hétfői “Egyenes beszéd” is beszámolt. A történetet maga a gyermek édesapja, Veres Gábor újságíró mesélte el.

2 hónapja | 0 hozzászólás | via Népszava Online

Oldalak