A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Vendégségben a nemzet pénztárosánál

via Népszava Online

2017. május 22. 09:27 | 0 hozzászólás

"Nézzük, mi épült a pénzünkből" - volt a felütése a Korrupcióellenes Szövetség (Kellesz) szombati felcsúti tematikus napjának, és illett is hozzá a „hazajöttünk, hazajöttünk” skandálás, ami az érkezőket fogadta Európa leghíresebb, a világsajtót többször körbejárt falusi stadionja előtt.

"Nézzük, mi épült a pénzünkből" - volt a felütése a Korrupcióellenes Szövetség (Kellesz) szombati felcsúti tematikus napjának, és illett is hozzá a „hazajöttünk, hazajöttünk” skandálás, ami az érkezőket fogadta Európa leghíresebb, a világsajtót többször körbejárt falusi stadionja előtt. Igaz, volt, aki máshol kereste a megfejtést - a fidesz.hu például így vezette fel a rendezvényt: „A mai tüntetés a Soros-hálózat újabb akciója." Így aztán a településen többfelé is „Üdvözöljük a Soros-fiúkat!” feliratú molinók virítottak, ami a helységnévtáblánál még vicces, a polgármesteri hivatalon kevésbé („nem gond, Lőrinc, hozzáírjuk ezt is a számlához” - foglalta össze valaki a sokaságból a nép véleményét).

A falujárással egybekötött tüntetés a korábbi LMP-képviselő, a jelenleg a Kelleszben aktív Vágó Gábor ötlete volt, aki egy mondatban össze is foglalta az okokat: „úgy viselkednek a hatalmon lévők, mintha az ország a magántulajdonuk lenne, és újabban nem is tévednek nagyot". Nem tudjuk, hogy a szervezők az esemény meghirdetésekor hány főre számítottak, de a menet indulására nagyjából 300 fősre duzzadt a tömeg, igaz, ehhez a szép számban kivonuló sajtó is hozzájárult. A Makovecz-stadiontól nem nagy séta a felcsúti Orbán-rezidencia: a sor vége még állt, amikor az eleje már megérkezett a demonstráció első állomására, ahol az emberek vígan szórták az alkalomra nyomtatott korrupciós pénzt a levegőbe, mondván: ajándékot hoztunk, amit a miniszterelnök úr a legjobban szeret. (Az Orbán-család nem volt jelen, mint ahogyan Mészáros Lőrinccel, Felcsút másik híres polgárával sem találkoztunk: ő csak Döbrögi alakjában, a felvezető autó poszterén grimaszolt, meglehetősen kényelmetlen pózban egy jókora tölgyfához kötözve)

Tovább...


A cikk eredetije: Vendégségben a nemzet pénztárosánál


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges