A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Telefon- és internetadót vetne ki az NGM

via Origo

2012. április 20. 15:39 | 1 hozzászólás

A sárgacsekk-adó még nem lesz elég, hogy a költségvetési lyukat befoltozza, a gazdasági minisztérium ezért azt javasolja a kormánynak, hogy minden vezetékes és mobiltelefonálást, valamint internetforgalmat adóztasson meg.

Matolcsy tárcája 40-50 milliárd forintot is reális bevételnek tart a sarcból, amely a végfelhasználókat sújtaná. A sárgacsekk-adóból 250 milliárd forint is bejöhetne.

A Nemzetgazdasági Minisztérium azt javasolja a kormánynak, hogy adóztassa meg a telefonálást és az internetezést - értesült az [origo] minisztériumi forrásoktól.

A kormány jövő szerdai ülésén fogadja el az idei évre és jövőre tervezett megszorításokat is tartalmazó konvergenciaprogramot, mert a dokumentumot április 30-ig ki kell küldeni Brüsszelbe. A kabinetnek idén egy 150, jövőre pedig egy durván 400 milliárd forintos lyukat kell befoltoznia a költségvetésben. Ennyivel szaladna ugyanis túl a hiány az Európai Bizottság szerint a kormány 2012-es és 2013-as deficitcéljánál.

Vannak olyan intézkedések, amelyek már majdnem biztosra vehetők. Ilyen a 40 milliárd forintos pénzbefagyasztás a minisztériumoknál és az önkormányzati rendszerben, és ilyen az [origo] által elsőként ismertetett pénzügyi tranzakciós adó. Információink szerint az utóbbiból, a sárgacsekk-adóból remélt bevétel nagysága még mozog, egyik minisztériumi forrásunk továbbra is a 100-200 milliárd forint közötti összegről beszélt, míg két másik forrásunk még ennél is nagyobb, akár 250 milliárd forintos bevételvárakozást említett....  
 


A cikk eredetije: Telefon- és internetadót vetne ki az NGM


Hozzászólások

Citoyen képe

Citoyen
6 éve

A tudás és a kommunikáció hatalom... Ezt akarják megakadályozni ???

http://hvg.hu/gazdasag/20120420_telefon_internet_ado#rss