A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Tarlós vagy tökön lőtte magát, vagy tényleg megkezdték a kihátrálást a Római parti...

via !!444!!!

2017. szeptember 13. 11:46 | 0 hozzászólás

Nagy meglepetésre Tarlós István főpolgármester hétfőn bejelentette, népszavazást kezdeményez a Római parti gát évek óta húzódó ügyében.

A bejelentés egyrészt teljesen váratlan fordulatot jelent, másrészt számos részletet homályban hagy. Nem tudni, mi lehet Tarlós valódi célja a húzással. A főpolgármester évek óta azt hajtogatja, hogy a gát kérdésében egyetlen szakmai álláspont létezik, mégpedig az övé, miszerint mobilgátat kell építeni közvetlenül a partra.

Most viszont ara hivatkozott, hogy szerinte szeptemberre ellehetetlenült a gátról folyó szakmai vita, ezért kell népszavazás.

Fontos tudni viszont, hogy áprilisban a Fővárosi Közgyűlés – a helyiek tiltakozását teljesen figyelmen kívül hagyva – már döntött a kérdésben, megszavazta a parti nyomvonalat.

Tovább bonyolítja a kérdést, hogy már folyamatban van a témában egy népszavazási kezdeményezés, és amíg azzal az üggyel nem lesz valami, újabb, azonos témájú népszavazási kezdeményezés nem indítható.

Nem véletlen, hogy a római parti mobilgát jelenlegi tervei ellen küzdő legnagyobb civil csoportosulás, a Maradjanak a Fák a Rómain csoport - bár visszavonulásként értelmezte a főpolgármester váratlan bejelentését – óvatosságra intett: „Tarlós saját akaratából sosem fogja a gáttal kapcsolatos álláspontját megváltoztatni.

Tovább...


A cikk eredetije: Tarlós vagy tökön lőtte magát, vagy tényleg megkezdték a kihátrálást a Római parti...


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges