A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A szélsőségeket le kell kapcsolni!


2013. január 26. 23:48 | 7 hozzászólás

Magyarország megítélésének, becsületének ártanak a Jobbik által képviselt szélsőséges eszmék, ezért a demokrácia híveinek őket kellene egyszer s mindenkorra, közösen lekapcsolni.

Szanyi Tibor, a szocialista párt elnökségi tagja, országgyűlési képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen a holokauszt január 27-i nemzetközi emléknapjára emlékeztetett, úgy fogalmazott, a szélsőségeket le kell kapcsolni, "el kell takarítani a nemzet politikai hulladékát".
 
Szanyi Tibor a tőle megszokott keménységgel bírálta Tarlós István főpolgármestert is, aki szerinte a szélsőségesek oldalára állt azzal, hogy nem volt hajlandó csatlakozni ahhoz a kezdeményezéshez, amely a római Colosseum díszvilágításának lekapcsolásával tiltakozik a Jobbik politikája ellen. Mint mondta, a modern európai demokrácia lényege a kisebbségek védelme, ez alól pedig csak egyetlen kivétel létezik: a szélsőségek, amely ellen mindig fel kell lépni.
 
A Jobbik, illetve az általa képviselt antidemokratikus, antiszemita és rasszista szellemiség nem csak az itthoni közéletet szennyezi, hanem Magyarország nemzetközi renoméján is foltot ejt. S ez ma már nem csak a magyar demokráciáról még megmaradt morzsáiról, az egyetemes emberi és polgári jogok hazai érvényesüléséről szól. A sötétség igizai felelősei nem csak jó hírünket, hanem például a forint árfolyamában megjelenő nemzetközi befektetői bizalmat is egyre mélyebbre ássák. Ezért pedig a mindennapokban is egyre súlyos árat kell fizetnünk.

Hozzászólások

katiicabogar képe

katiicabogar
5 éve

Csak a jól neveltségem tíltja, hogy azt mondjam, hogy szélsőséges a fejed lágya :)

NewTiborc képe

NewTiborc
5 éve

Üdv. Tibor!Újra itt vagyok biztos emlékezel korábbi parázs szóváltásainkra. Érdeklődöm, mi van veled? beteg vagy? nem ismerek rád. Hova lett régi harciasságod? Nekem sokkal jobban tetszett a régi Tibor, pedig sokszor nem egyezett a véleményünk. Olvasom a bejegyzéseket, ne hagyd, hogy "nyeretlen kétévesek" kioktassanak. Ha véleményünk nem egyezik, azért még baloldaliak vagyunk. Hajrá, mindent bele, itt van 2014.

etele1 képe

etele1
5 éve

Mit? nézd aki nem akarja nem érti. Leirtam eleget, nyilván nem  olvastad :p

adamik_ képe

adamik_
5 éve

A demokrácia hívenek a jobbik melleltt a rasszista Kanadát is le kell kapcsolni!

boxoló képe

boxoló
5 éve

Ez a Szanyi is egy bal-szélsőség.Akkor tehát őt is le kellene a "demokrácia híveinek" kapcsolni.

etele1 képe

etele1
5 éve

Tehát még mindig nem sikerült megérteni. Talán majd a választások után.