A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Simicska nagyon sok pénzt áldozna Orbán leváltására

via HVG

2016. március 2. 11:21 | 0 hozzászólás

A nagyvállalkozó csendben kivár, de figyeli a Fidesz belső életét és az ellenzéket is, és vagyona tekintélyes részét hajlandó lenne feláldozni egy kormányváltásért. Vona Gábort, akivel nemrég ismerkedett össze, ugyanakkor még nem tartja alkalmas kormányfőnek, bár a Jobbik elnöke emlékezteti őt a fiatal Orbánra. A Jobbik tagadja, hogy bármiféle közeledés lenne a párt és a nagyvállalkozó között.

Nem hajlandó visszavonulni a közélettől, nem akar nyugdíjas milliárdosként élni Simicska Lajos. A nagyvállalkozó követi a Fidesz belső hullámzásait, és emberein keresztül a legkisebb feszültségről is értesül, de figyeli az ellenzéket is – mondta a szerdai Népszabadságnak két, az üzletember megfontolásait ismerő forrás. 

Mint kiderült, Simicska vagyona jó részét feláldozná azért, hogy leváltsék az Orbán-kormányt, és élénken követi Vona Gábor, illetve a Jobbik tevékenységét. Vona a fiatal Orbán Viktorra emlékezteti, de úgy látja a Jobbik egyelőre nem kormányképes erő – mondták a jólértesült források Simicskáról.

A lap megkérdezte Simicska ismerőseit arról az ominózus novemberi estéről is, amikor az A38-on egy konzervatív fórumon összeismerkedtek Vonával, és Simicska nyugtalanító dolgokat mondott a Fidesz működéséről. Erről a nagyvállalkozó ismerősei azt mondták, Simicskát a kíváncsiság vitte a Jobbik elnökéhez, kíváncsi volt a reakcióira, arra, hogy milyen személyiség, milyen politikai képességei vannak. A rövid találkozó lezajlott, de az üzletember egyelőre úgy döntött, kivár.

Tovább...


A cikk eredetije: Simicska nagyon sok pénzt áldozna Orbán leváltására


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges