A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Schulz Orbánnak: Ha nem fogad be menekülteket, nem kap támogatásokat

via 24 HU

2017. június 14. 09:35 | 1 hozzászólás

Kedden megírtuk, hogy kötelezettségszegési eljárást indít az Európai Bizottság Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen, amiért nem hajtják végre a kötelező uniós menekültkvóták felállításáról szóló korábbi döntést

Martin Schulz, a német szociáldemokraták vezetője azt mondta, ha megválasztják kancellárnak, nyomást gyakorolna az EU-ra, hogy vonja meg a támogatásokat azoktól az országoktól, amelyek nem fogadnak be menekülteket.

Kancellárként nem fogom elfogadni, hogy a szolidaritás elve megkérdőjeleződjön

– mondta Schulz.

A német szociáldemokraták kancellárjelöltje szerint a menekültek nem német problémát, hanem európai kihívást jelentenek.

Orbán azt mondta, ez egy német probléma. Tisztázzuk: ha támogatásokról van szó, azt kapjuk, hogy “igen, kérjük”. Ha a menekültekkel való szolidaritás kerül terítékre, a válasz: “nem, köszönjük”. Ez nem elfogadható.

Tovább...


A cikk eredetije: Schulz Orbánnak: Ha nem fogad be menekülteket, nem kap támogatásokat


Hozzászólások

Bobby_Kroon képe

Bobby_Kroon
1 éve

Elég sokáig tudta csinálni Orbán: az európai uniós pénzek kellenek, azonban semmi más unió által felállított szabály, kötelezettség nem kell. A gond ebben az, hogy az egész magyar nép látja kárát. Orbán már megteremtette három generációval előre a családjának a megélhetést.