A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Róna Péter közgazdász: Orbánt és sleppjét elsöprik

via 24 HU

2017. április 18. 10:56 | 1 hozzászólás

A közgazdász szerint az országnak már nincs szüksége Orbán Viktorra. Róna Péter a Hír Tv-nek azt mondta, a jelenlegi kormánynak már egyáltalán nincs olyan mondanivalója, ami értelmezhető, használható lenne. A kormány nem érti a világot. Azt, hogy 2017-ben Oxford már egyáltalán nincs messze, nincsenek távolról jövő emberek, együtt élünk egy világhálózat tagjaiként.

A közgazdász szerint az országnak már nincs szüksége Orbán Viktorra.

Róna Péter a Hír Tv-nek azt mondta, a jelenlegi kormánynak már egyáltalán nincs olyan mondanivalója, ami értelmezhető, használható lenne. A kormány nem érti a világot. Azt, hogy 2017-ben Oxford már egyáltalán nincs messze, nincsenek távolról jövő emberek, együtt élünk egy világhálózat tagjaiként. Szerinte olyan összefüggések vannak, amelyek ezt a

szerencsétlen társaságot, Orbánt és sleppjét

– inkább előbb, mint utóbb – egyszerűen elsöprik.

A közgazdász szerint a kormányfő nem érti, hogy a CEU Amerika, Magyarország és az alapító Soros György óriási sikere, amiben az országnak „gyönyörködnie” kellene, élvezni, hogy 25 év alatt a semmiből Európa egyik legjobb felsőoktatási intézményét hozták létre magyarok, amerikaiak és támogatóik. Róna Péter úgy vélte, ez egy nagyon tehetséges ország, „fiai és lányai” megállják a helyüket, nincs szükségük Orbánra, még kevésbé Putyinra vagy Erdoganra, akik az ő világát képviselik.

Ő abba a világba tartozik. Mi nem. Mi egy európai, fejlett világba tartozunk, mert mi tudjuk, hogy ebben a világban meg tudjuk állni a helyünket, míg ő nem.

Róna Péter szerint le kell váltani a kormányt, ami jövőre meg is fog történni, mert az ország Szent István népe, a fejlett, keresztény Nyugathoz tartozik, nem lehet onnan kimozdítani, ám Orbán Viktor nem keresztény. 

Tovább...


A cikk eredetije: Róna Péter közgazdász: Orbánt és sleppjét elsöprik


Hozzászólások

Ellen_Ripley képe

Ellen_Ripley
1 éve

Úgy is lesz, ahogy  mondja Róna  úr!