A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Rendőrségen faggatták az újságírót, mert Matolcsyékról írt cikket

via Népszava Online

2016. október 27. 11:30 | 1 hozzászólás

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) múlt hét kedden hallgatta ki a Figyelő újságíróját, akitől azt akarták megtudni, milyen források informálták, amelyek alapján megírta cikksorozatát az MKB Bank államosításáról és eladásáról. Az MNB üzleti titok megsértésére hivatkozva tett feljelentést - írja az Index.

Brückner Gergelyt tanúként hívták be, a kihallgatáson azzal a levéllel kapcsolatban kérdezték, amit Matolcsy György MNB-elnök Lázár Jánosnak írt, és amelynek tartalmát az újságíró idézte az inkriminált cikkben. Matolcsy arról írt Lázárnak, hogy az MKB szörnyű pénzügyi helyzetben van, és várhatóan tőkeemelésre lesz szüksége

Brückner az Indexnek elmondta: természetesen nem árulta el a forrást, tette ezt  az újságírókat megillető mentességi jogára hivatkozva. valamint jelezte: miután a cikkeihez adott esetben 15-20 forrással is beszél, valójában nem is emlékszik, hogy ez a konkrét információ kitől származott. Az eljárás a kihallgatást követően folytatódik, a rendőrség a bíróság felé indítványt tesz, hogy kötelezzék Brücknert, hogy árulja el, ki volt a forrása.

Tovább...


A cikk eredetije: Rendőrségen faggatták az újságírót, mert Matolcsyékról írt cikket


Hozzászólások