A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Rekviem a Népszabadságért

via Népszava Online

2016. október 13. 10:59 | 1 hozzászólás

Elért engem is a "gyászjelentés", hogy testvérlapjukat, a Népszabadságot halálra ítélték. Hogy miért fogadtam zokogva a hírt betegágyamon? Talán lesz széles e hazában, akik megértik. Lennének kérdéseim ha volna még erőm feltenni őket sorjában.

Hát igaz, hogy az értelmiség, akinek a minőség, az igazságosság még dereng valahol, csak hallgat? Sok milliókért pénzelünk ügyeket, erre az ügyre senkinek nem akadt egyetlen fillérje sem? Külföld? Miért olyan közömbös egy ilyen nagy múltú, nívós lap megszűnése? Egyébként sem hihető, hogy csak anyagiak okozták a halálát. Nincs megmozdulás, csak csend, áthatolhatatlan? Gyászolok és vádolok.

Vádolok mindenkit, aki nem hallatta a hangját e merényletet, ezen égbekiáltó bűn megakadályozásáért? Vádolok mindenkit, aki tehetett volna e bűn megelőzéséért! Nem akadt ilyen? Ha nem, haljak meg csalódással, azzal a tehetetlen dühvel, hogy ebben az országban már nincs senki, aki hallassa felháborodását e szégyenteljes cselekedet elleni? Ez legyen a búcsúm tisztelt, szeretett, naponta várva-várt Népszabadságomtól? Nem! Nem olvastam el az utolsó lapszámot. így is elviselhetetlen a fájdalom. Legyen ez az én búcsúm! Köszönöm a sok szépet, jót, amit a Laptól kaptam. Isten veled igaz Magyarország, Isten veled tisztesség, Isten veled becsület! Kérem a Népszavát, tudósítsa testvérlapját valahol, valahogyan a levelemről!

Fodor Jánosné Győr


A cikk eredetije: Rekviem a Népszabadságért


Hozzászólások

kirschner képe

kirschner
1 éve

" . . . Miért olyan közömbös egy ilyen nagy múltú, nívós lap megszűnése? . . . "

Talán pont a nagy múlt a probléma. A nagy kommunista múlt.