A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Politikusfeleségeknek is jutott a sokmilliós agrártámogatásból

via Blikk

2017. április 21. 10:54 | 0 hozzászólás

Budapest — A közelmúltban csokorba szedtük a legtöbb támogatáshoz jutott képviselőket.

Ám akár egy saját frakciót is alkothatnának azok a képviselők, akiknek a felesége is komoly agrártámogatásokat kap. Tucatnyi politikus házastársa részesült ugyanis földművesként az állami és unió­s támogatásokban a tavalyi évben a 2016-os adatok alapján. Sokan közülük csak most vágtak bele a mezőgazdaságba.

A legtöbb támogatás a Blikk számításai szerint L. Simon László fideszes képviselő fitneszedzőként dolgozó feleségének jutott, összesen 23,7 millió forint. A képviselő neje pár éve csöppenhetett bele a mezőgazdaságba, egy évvel ezelőtt már 280 millió forintért licitált állami földekre, és összesen 278 hektárnyi birtokot nyert el a Velencei-tó környékén.

Amennyiben egy politikus vagy hozzá köthető gazdasági társaság azért kap uniós támogatást, mert politikus, azt visszásnak tartom. Miként azt is, hogy egy jogszerűen járó vagy adható támogatást azért nem kaphat meg egy gazdálkodó, mert helyi vagy országos politikus is egyben, vagy mert a támogatásban részesített agrárvállalkozás tulajdonosai között politikust találni – küldte el lapunknak L. Simon László válaszát.

A második helyezett a trafikbotrányban ismertté vált Horváth­ István (Fidesz) felesége lett, akinek a Bikácsi Agrár Kft.-je 21 millió forintot kapott tavaly. Kérdeztük a szekszárdi politikust, hogy az angoltanárnő felesége mikor vágott bele a mezőgazdaságba, de nem kaptunk választ.

Tovább...


A cikk eredetije: Politikusfeleségeknek is jutott a sokmilliós agrártámogatásból


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges