A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Orbánt kihagyva hívott össze minicsúcsot Juncker

via Népszava.hu

2018. június 21. 10:44 | 1 hozzászólás

Orbán nem kívánatos.

Máris európai szintűvé terebélyesedett a német kormánykoalíció válsága. Az Európai Bizottság vasárnapra rendkívüli csúcstalálkozót hívott össze Brüsszelbe azon államok részvételével, amelyeket a bevándorlás leginkább érint. Hét állam vezetőjét várják a megbeszélésekre, Angela Merkel német kancellárt, Giuseppe Conte olasz kormányfőt, Emmanuel Macron francia elnököt, valamint a spanyol, a görög, a bolgár miniszterelnököt és az osztrák kancellárt. Utóbbi két államot azért hívták meg, mert július 1-ig Ausztria, ezt követően pedig Bulgária tölti be az Európai Tanács soros elnöki tisztségét. Hírek szerint a találkozót Angela Merkel kezdeményezte. Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke azt közölte, informális találkozóról van szó.

A minicsúcs célja a jövő csütörtökön és pénteken esedékes uniós csúcstalálkozó előkészítése, a legfontosabb államok véleményének összhangba hozatala, s az, hogy sikerüljön közös európai megoldást találni a menekültválságra. Ez lenne a német koalícióban az uniópártok, a CDU és a CSU között kialakult krízis megoldásának kulcsa. Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter, a bajor CSU elnöke hétfőn két hét haladékot adott Angela Merkelnek arra, hogy európai szinten kezelje a menekültkérdést. Amennyiben nem sikerül közös nevezőre hozni az uniós tagállamokat, úgy a belügyi tárcavezető elrendeli azon migránsok kitoloncolását, akik menedékkérelmét már elutasították egy mások EU-s országban. Ha ezt megtenné, akkor a kancellárnak menesztenie kellene belügyminiszterét, ez esetben azonban a Keresztényszociális Unió felmondaná a szövetséget Merkel pártjával, a CDU-val, aminek beláthatatlan következményei lennének mind Németországra, mind az egész Európai Unióra nézve.

Tovább...


A cikk eredetije: Orbánt kihagyva hívott össze minicsúcsot Juncker


Hozzászólások


Cleaner
3 hete

" . .  A minicsúcs célja a  . . . . , hogy sikerüljön közös európai megoldást találni a menekültválságra. . . . "

Rossz duma. Nem akarna azok a minicsúcson megoldást találni a menekültválságra. Ha akartak volna , az elmúlt három évben bőven lett volna rá lehetőség. Lehetőség volt - akarat nem. Valakinek a megbízásából (szerintem a CIA ) demoralizálni akarják Európát. Szerencsére pont az ellenkező hatást érik el : felébresztik Európa lakosságának -eddig szunnyadó - önvédelmi reflexét.

Előbb-utóbb nyilvánosságra kerül az NDK-s grossmutter STASI ügynök múltja és a CIA ügynök jelene. Az lesz a migránsbabusgatás vége.