A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

"Orbán, Putyin, takarodjatok!" - Százak tüntettek Budapest utcáin (Fotók)

via Népszava Online

2017. április 25. 10:51 | 0 hozzászólás

Ma este hét órától tiltakoznak a Magyarországon egyre növekvő orosz befolyás ellen az Andrássy úton. A demonstrációt eredetileg az orosz nagykövetség elé szervezte az Állítsuk meg Moszkvát elnevezésű Facebook-csoport, ám a rendőrség lezárta az épület közvetlen területét, ellehetetlenítve, hogy ott tüntessenek. Ez azonban nem rettentette el a szervezőket, sőt. Azzal buzdították a kormány ellen tiltakozókat: ne engedjék, hogy a hatalom elnémítsa őket, a gyülekezőt pedig áthelyezték az Andrássy út 100. szám elé, onnan vonultak át a Fidesz Lendvay utcai székházához, majd az Oktogonra, ahol fél 11-ig tartott a tüntetés.

22:30 - Az egyik szervező bemondta a mikrofonba, hogy a tüntetés véget ért, majd arra szólította fel a jelenlévőket, hogy menjenek haza. Többen az Oktogonon felállított CEU-s sátorhoz vonultak.

A rendőrség közben a police.hu-n jelentette, hogy "tüntetők egy csoportja céltalanul elfoglalta az Oktogont, és akadályozta a téren áthaladó forgalmat. Előállításra nem került sor - írták.

22:10 - Valahonnan kerítettek a tüntetők egy erősítőt és hangfalat. Szól a zene, partihangulat van - jelentette tudósítónk.

21:55 - További száz tüntető érkezett az Oktogonra a Fidesz-székháztól, velük jött több tucat rendőr is. A demonstrálók végül kikerülték a rendőrkordont, és leültek a villamossínekre.

21:50 - 60-70 tüntető visszaért az Oktogonra, ahol rendőrsorfal fogadta őket. A tüntetők végül leültek az Andrássy út jobb sávjába, a másik sávon zavartalanul haladt a forgalom. A tüntetésnek inkább bulihangulata van.

Tovább...


A cikk eredetije: "Orbán, Putyin, takarodjatok!" - Százak tüntettek Budapest utcáin (Fotók)


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges