A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Orbán már Az egri csillagokat is bedobta a kvótakampányba

via HVG

2016. szeptember 27. 10:45 | 2 hozzászólás

A miniszterelnök a gondolatától is irtózik, hogy "fejet hajtsunk Brüsszelnek", és megérkezzenek Magyarországra a menedékkérők. "Ha ez járna a fejemben, akkor inkább elolvasnám Az egri csillagokat" – mondta. Nehéz tárgyakhoz láncolt migránsokról is tréfálkozott a kormányfő, aki a református.hu-nak adott interjú közben a jelek szerint igazán otthon érezte magát.

Orbán Viktor nem akar olyasmit elképzelni sem, hogy kötelező kvóták alapján migránsok érkezzenek Magyarországra. A miniszterelnök a reformatus.hu-n olvasható interjúban megerősítette álláspontját, miszerint az ellenőrizetlen beáramlás tönkreteszi Európát és nem segít a bevándorlókon sem, "jobb, ha mindenki a maga fügefája alatt marad".

A Magyarországi Református Egyház honlapjának adott interjúban a kormányfő a migrációról azt mondta, "nem menekültválságot kell megoldanunk, hanem egy történelmi feladatot, hogy mi, európaiak, magyarok, keresztények hogyan viszonyuljunk a népvándorláshoz".

Bírálta a világ azon vezető politikusainak álláspontját, akik szerint a jobb életért nem a nyomorban élők szülőföldjén kell tenni, hanem "bárki szabadon odamehet, ahol ez elérhető". "Ha ennek a gondolatnak engedünk, az tönkreteszi Európát, a kultúráját és a gazdasági rendszerét is, és azokon sem segít, akik eljöttek. Az otthonmaradók pedig szintén vesztesek" – tette hozzá.

Tovább...


A cikk eredetije: Orbán már Az egri csillagokat is bedobta a kvótakampányba


Hozzászólások

kirschner képe

kirschner
1 éve

Figyelem a Mi Szemünk Fénye harcát Brüsszel ellen és a kényszer betelepítés ellen.

Közben egyre az jár a fejemben : Hol itt az átverés?  Mert valahogy megint átveri az országot , ebben biztos vagyok.

Ellen_Ripley képe

Ellen_Ripley
1 éve

Az  egri  csillagokat hagyjuk már békében nyugodni....