A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Orbán helyett Navracsics?

via Népszava Online

2017. április 18. 10:25 | 0 hozzászólás

Minden magyar embert mélységesen elszomoríthat az a nemzetközi kampány, amely hazánkat, kormányunkat és tulajdonképpen mindannyiunkat, a magyar népet érinti.

Már azért is, mert az elmúlt évtizedekben inkább dicsértek bennünket, a megszálló vörös csapatok elleni tüntetések és a sok áldozattal járó felkelés miatt. A vérbe fojtott forradalom után az itthon maradottakra óriási kihívás várt. Demonstrálniuk kellett, hogy itthon maradásunk nem árulást, a demokrácia utáni vágyakozás hiányát jelenti, hanem csupán azt, hogy ragaszkodtunk hazánkhoz, törekedve fennmaradására, kultúránk megőrzésére. Bár nem sok reményünk volt, hogy nagy patronálónk hazai hívei valamikor is feladják elfoglalt pozícióikat, vagy a Nagy Testvér nem próbál bennünket is besorolni tagállamai közé. Erőt adhatott, hogy soha, egyetlen országnak sem sikerült függetlenségünket teljesen elvennie.

Amikor a nemzetközi helyzet változott, és a nagy „barát” itthoni helytartói lazítottak bilincseinken, a legtöbben nem ragadták meg a lehetőséget, hogy itt hagyják hazájukat a teljes szabadság és a jólét elérése érdekében, hanem itthon maradtak, még akkor is, amikor már családostól is mehettek. ’90-ben csak elértük célunkat, visszanyertük szabadságunkat, amiért ’56-ban küzdöttünk, és amiért sok ezer honfitársunk életét áldozta.

Sok-sok évtized után ismét kezünkbe került az ország irányítása, a demokrácia és saját jövőnk építésének lehetősége. Bíztunk magunkban, a magyar nép szorgalmában, kreativitásában, vállalkozó kedvében. Tudtuk jól, hogy egyik napról a másikra sem demokratikus jogokban, sem a gazdaságban, sem az életkörülményekben nem lesz drámai változás, ettől függetlenül célul tűztük ki, hogy egy-két évtized alatt életszínvonalban, gazdagságban utolérjük a szomszédos Ausztriát. Azt nyilván sejtettük, hogy ez túlságosan merész terv, de talán sikerül őket a gazdasági mutatókban és családunk gyarapodásában is megközelíteni. Álmaink sajnos nem váltak valóra. Több mint két évtized után, sem a gazdasági mutatókban, sem az életszínvonalban nem kerültünk közelebb nyugati szomszédunkhoz, sőt a mindig mögöttünk kullogó volt szocialista országok is elhagytak bennünket. Mindezek következményeként megint oda jutottunk, hogy a jobb megélhetés reményében ismét ezrek vették a vándorbotot, és a nyugati országokban keresik boldogulásukat.

Tovább...


A cikk eredetije: Orbán helyett Navracsics?


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges