A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A NER nem illeszthető össze az új unióval

via Pesti Bulvár

2017. március 28. 10:14 | 0 hozzászólás

Az MSZP szerint történelmi bűn lenne a magyarsággal szemben, ha az ország kimaradna az európai uniós tagállamok szorosabb együttműködéséből, amelyet a hétvégén aláírt római nyilatkozat előrevetít.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, az MSZP is támogatja az unió elődszervezeteit alapító szerződések 1957-es megkötésének hatvanadik évfordulójára alkalmából aláírt nyilatkozatban megfogalmazott célokat, a biztonságos és védett, a virágzó és fenntartható, a szociális, valamint a nemzetközi porondon erőteljesen fellépő Európát.Aggodalomra ad okot a nyilatkozat azon pontja – folytatta – , miszerint a tagállamok közösen lépnek fel, ha kell különböző sebességgel és mélységben.

A politikus szerint a kétsebességes Európát előrevetítő elképzelés miatt Magyarország döntés előtt áll, arról kell döntenie, hogy első- vagy másodosztályú jegyet vesz.

Tóth Bertalan azt mondta, míg, az Orbán-kormány nem az első osztályra törekszik, az MSZP azért küzd, hogy Magyarország ne maradjon le, hiszen az ország érdeke az, hogy minél inkább részt vegyen az uniós döntéshozatalban.

Elmondta, vannak problémák az uniós intézményrendszerrel, de nem az a megoldás, hogy a közös döntéseket akadályozzák, hanem hogy a kritikák mellett egy szolidáris, szociálisan erős Európai Unió kialakítására törekednek.

Tovább...


A cikk eredetije: A NER nem illeszthető össze az új unióval


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges