A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Nemzetközi egyezményt sértene az Orbán-kormány?

via Népszava Online

2017. február 16. 11:19 | 0 hozzászólás

"Nem a sokszínűség, hanem a megosztottság, a mesterségesen generált idegengyűlölet tesz egy országot - és annak vezetését - gyengévé" - mondta Svédország igazságügyért és migrációért felelős minisztere, aki kétnapos látogatást tett Magyarországon.

Morgan Johansson tegnap a Közép-európai Egyetemen tartott előadást, ahol egyebek mellett arról beszélt: Svédország egy sokszínű ország, ami nem gyengébbé, hanem minden tekintetben erősebbé tette őket. "A svéd lakosság 17 százaléka Svédországon kívül született. A miniszter szerint a migrációs helyzet kezelésének egyetlen járható útja a relokációs intézkedések bevezetése, vagyis hogy az unió területén lévő menekülteket szétosztják a tagállamok között. "Az uniós tagság számtalan előnyéhez kötelezettségek is társulnak" - emlékeztetett.

Lapunk kérdésére, hogy a magyar kormány új törvénycsomag-tervezetével, amely alapján kérelmük elbírálásának teljes idejére automatikusan őrizetbe vennék a menedékkérőket, akiket egy konténerekből álló, határ melletti táborokban helyeznének el, Johansson azt mondta: mindenképp meg kell vizsgálni, hogy a javaslat összhangban van-e például az Emberi Jogok Európai Egyezményével. "Nem vagyok biztos benne. Abban viszont igen, hogy Svédországban nem így intézkednénk. Ha így tennénk, most durván 70 ezer ember várakozna a határainkon. Nem is tudnánk ennyi elzárt férőhelyet biztosítani. Olyan lenne, mint egyfajta gulág" - fogalmazott. Akárcsak Magyarország, Svédország is tízmilliós lakossággal bír, ám velünk ellentétben 2015 óta több mint 145 ezer menedékkérőt fogadott be.

Tovább...


A cikk eredetije: Nemzetközi egyezményt sértene az Orbán-kormány?


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges