A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Nem leszünk harmat - a csórókon a legkönnyebb spórolni

via Pécsi Stop

2013. november 15. 10:15 | 0 hozzászólás

A kormány a szalámi-taktikára épít, de Pécs is stréber diák lett: ahol a legnagyobb a baj, ott a sóherség. Hajléktalanokon, rászorult szerencsétleneken, éhező gyerekeken spórolnak. Tanácsadókon, százmilliós üres cégek vásárlásán nem.

Hanyattország jobban selymesít

Kétszer annyi pénz jut szociális tűzifára - dicsekszik a kormány honlapján a belügyi tárca, hozzátéve: közel 1800 önkormányzat részesül a 2 milliárd forintból.

Pécs nem. Ide nem jut kormányzati tűzifa. De nem is kell. A pécsi szegényeket fűti a tüke öntudat, a melengető érzés, hogy a város 100 millió forintot fizetett ki egy olyan üres cégért, amiből nemsokára jó kétmilliárd forintos erőmű lesz, ami a fingból is áramot csinál.
6000 rászorult, éhező pécsi gyermekből 231 kapott nyáron meleg ételt. Minden negyedik pécsi gyerkőcnek csak álom a rendszeres meleg étel iskolaidőn kívül, de négy százalékuknak sem sikerült ilyet az asztalára varázsolni. De nem is kell, mert a pécsi gyerekek valójában soha nem éheznek: torkig jóllaknak a boldogító érzéssel, hogy ha őstemelők lennének, akkor vagy 20 millió forintból támogatná őket egy olyan önkormányzati cég, amelyik saját vezetője szerint sem csinálja, amit kéne, de a pénzt már sikeresen elköltötte. Miközben Magyarország sikeres, mert 2,4 milliárdot költ rászorult gyermekek étkeztetésére. 600 millióval kevesebbet, mint a pécsi vízműfoglalásból maradt fekália ellapátolására. Ráadásul mindkét összeg ugyanabból a kiapadhatatlan forrásból származik: a jobban teljesítő magyar adófizetők zsebéből.

Agyarország jobban hermelint

A pécsi diákok, legyenek még oly tehetségesek és rászorultak, csak akkor kapnak polgármesteri ösztöndíjat, ha helyben tanulnak. A mostaninál szemmel láthatóan felvilágosultabb középkorban a szerencséseket még elküldték világot látni, ma marad a röghöz kötés, hát szarban van a pécsi egyetem, kell bele a gyerek, majd megtöltjük helyiekkel, a Bursások meg elmennek falura. Ahol vadászni kell az olyan önkormányzatokat, amelyek nem vesznek részt a tehetséges fiatalokat támogató pályázaton.

Ám legalább a hajléktalanokat nem hagyja a gödör szélén Pécs. Már ha tényleg csak holmi tárgyi tévesztés az előterjesztés, amely szerint évente 5 milliót adnak a célra, azaz a töredékét, mint eddig.

Az mondjuk igaz, hogy eddig nem tiltották ki őket az egész városból.

Pécs jobban fényesít.
 


A cikk eredetije: Nem leszünk harmat - a csórókon a legkönnyebb spórolni


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges