A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Nem csillapul a menekülthullám

via Népszava Online

2015. július 19. 10:46 | 3 hozzászólás

Minden eddiginél több, 1302 határsértőt - köztük 201 gyermeket - tartóztattak föl a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén szombaton - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Szenti Szabolcs közölte, a legnagyobb csoportot délután Ásotthalom külterületén fogták el a rendőrök, ott 104 afgán, 17 bangladesi, 12 szíriai és 7 pakisztáni állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt. Eddig a legtöbb, 1296 határsértővel szemben pénteken intézkedtek a rendőrök Csongrád megyében.

Egy szegedi taxis és egy 33 esztendős, ugyancsak szegedi nő ellen is eljárást indítottak jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt, mindketten szíriai határsértőket szállítottak volna a fővárosba a csongrádi megyeszékhelyről. A határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.

Országszerte tiltott határátlépés miatt szombaton összesen 1333 embert fogtak el a rendőrök, két esetben közokirat-hamisítás, két gyanúsított ellen embercsempészet miatt indult büntetőeljárás - tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.


A cikk eredetije: Nem csillapul a menekülthullám


Hozzászólások

Plessatt képe

Plessatt
2 éve

Így igaz! A legnagyobb probléma, hogy a saját országuk felemelkedésében egyik nagyhatalom sem érdekelt, Európa meg ehhez gyenge és akaratlan! Ahogyan én látom, nem is fog a belátható időn belűl csökkenni a menekültek száma. Mitől is csökkenne? Ha még sokáig várnak az Iszlám állam megtámadásával, ha tétlenül nézik a nagyhatalmak, hogy ez a társaság tovább gyilkoljon, pusztítson el országrészeket, akkor bizony szomorú dolgok következhetnek be itt Európában is. Egy darabig még csak befogadhat a kontinens, de nem messze az idő, amikor tényleg megtelhet!

Az pedig részemről is csak szemellenzőség, hogy sok köztük a képzett munkaerő, akikre, akár nálunk is szükség van! Sajnos ez nem így van. A nagy többség képzetlen, még egy valamirevaló munkahelyen sem dolgozott. Sok gyermek és sok "háztartásbeli" nő a menekültek zöme. Csak a felvételeket kell nézni és azok mindent elárulnak! A valódi képzettek, nagyon kevesen vannak és azoknak már meg van a helyük különböző gazdagabb országokban, ahol vannak már családtagok, ismerősök. Ezek az emberek még véletlenül sem akarnak nálunk maradni. Esetleg egy pár igen, de ez a menekültek arányát nézve, nem számottevő. Én sajnálom őket, azonban mi kicsi és nem éppen gazdag ország vagyunk, hogy nagy számban tudjunk nekik végleges segítséget nyujtani. És valóban, ha így megy, akkor rövidesen meg is tellik Európa. A nagyhatalmak meg csak nézik az öldöklést, elnézik, hogy Afrika egyes országai felbomlanak, a lakóssága, ha nem menekül, akkor éhen hal. 

kirschner képe

kirschner
2 éve

Erről jut eszembe : A munkaközvetítő irodában egy ágrólszakadt toprongyos férfi kérleli az ügyintézőt.

- Ajánljon nekem valami munkahelyet. Nyolc gyerekem van.

- És ezen kívül mihez ért?

adamik_ képe

adamik_
2 éve

Nem csillapul a menekülthullám.

Mitől csillapodna?

a. ;  A menekülteket kitermelő országokban jelentős a népesség fölösleg. Nem képesek és / vagy nem hajlandók saját állampolgáraik részére elfogadható életminőséget biztosítani.

b.;  Európa vonzó célpont a fenti országokból kivándorlóknak.

Majd ha az "a" és "b" feltételek valamelyike megszűnik , az Európa felé irányuló menekülthullám is megszűnik.

Pont.

A műszaki gondolkodás megint feltört belőlem : be tud-e fogadni és el tud-e tartani annyi menekültet Európa , mint amennyit a menekülteket kitermelő országok megtermelnek?