A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Mozog Balog és Fazekas széke a kormányban

via HVG

2016. március 3. 10:45 | 0 hozzászólás

Nem biztos, hogy 2018-ig a posztján marad Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Balog állítólag 2017-ig kapott időt az oktatás és az egészségügy konszolidálására.

Balog Zoltán és Fazekas Sándor pozíciója sem biztos a kormányban, de a többiek jó eséllyel végigdolgozhatják a mostani kormányzati ciklust – írja a Figyelő.

A lap úgy tudja, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője, Balog Zoltán egyértelműen az oktatás, illetve az egészségügy körüli kálváriák miatt került szorult helyzetbe a miniszterelnök előtt, Orbán a tárcavezetővel állítólag egy éve informálisan közölte, hogy sürgősen tegyen rendet a Klik háza táján, gondoskodjon arról, hogy a kifizetések ütemezetten, rend szerint megtörténjenek. A Figyelő úgy tudja, bár Balog Orbán bizalmi embere, 2017 nyaráig kapott időt a helyzet konszolidálására az egészségügyben és az oktatásban.

A lap szerint Fazekas Sándor is az Orbánhoz fűződő erős kapcsolata miatt maradhatott a posztján, mert még az ellenzéki időkben ő készítette elő Orbán vidéki útjait, ennek pedig nagyon fontos szerepe volt a Fidesz megerősödésében. Fazekast viszont sok kritika éri a kormánytól is a vidékfejlesztési tárca támogatáselosztási mechanizmusa miatt, ezért megvan az esély arra, hogy még 2018 előtt távozhat a kormányból.

Tovább...


A cikk eredetije: Mozog Balog és Fazekas széke a kormányban


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges