A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Mentők - Egyeztettek, de lesz tüntetés

via Népszava Online

2017. május 30. 11:00 | 0 hozzászólás

Vihar előtti találkozón fogadta a mentőszolgálat főigazgatója, Csató Gábor, a hét közepére demonstrációt hirdető szakszervezet elnökét, Kusper Zsoltot.

Kusper május közepén jelentette be, hogy bértárgyalásra hívják a mentőszolgálat főigazgatóját, miután Balog Zoltán humán miniszter a mentőknek az egészségügyben zajló ütemezett béremelésen túl „csak” egy januári további 10 százalékot ígért. A szakszervezet munkaruhát, és még idénre 60 százalékos béremelést várt. Hogy ezt elérjék május 31-ére a mentők Markó utcai székháza elé hívták a mentőket. (Eddig csaknem hatszázan jelezték, hogy biztosan ott lesznek. )

Kusper most lapunknak azt mondta: a találkozón csak a „számokban” nem értettek egyet. A főigazgató következetesen a bérszámfejtett adatokkal érvelt, ő pedig azokat az összegeket idézte, amit a mentők nettóban kapnak meg. A kettő között jelentős volt a különbség. A szakszervezeti vezető megjegyezte: őt váratlanul érte, hogy az OMSZ a találkozó végére odahívta a sajtót. Csató Gábor főigazgató szerint viszont sikerült Kuspert meggyőznie, hogy egy oldalon állnak. Arra kérdésünkre, ez azt is jelenti-e, hogy szerdán részt vesz a MOMSZ akcióján, Csató azt felelte: ha a mentőpalota előtt egy politikamentes, a mentődolgozókért való kiállás lesz a demonstráció, akkor azzal ő is tud azonosulni.

Tovább...


A cikk eredetije: Mentők - Egyeztettek, de lesz tüntetés


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges