A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Matolcsy, Mészáros, Schmitt Pál – akadémikus leckézteti Orbánt

via 24 HU

2016. június 10. 10:52 | 0 hozzászólás

A kormányfőnek nincs nagy szerencséje a hozzá közel állókkal.

A magát elkötelezett konzervatívnak valló Solymosi Frigyes az Élet és Irodalom legfrissebb számában azzal zárja írását, hogy Matolcsy György a minap az őt ért kritikákat három szóval jellemezte: blöff, blöff és blöff. Ezt ő is három szóval illeti: dölyf, dölyf és dölyf. Ezt adta írása címének, amelyben újfent a magyar közélet állapotát elemzi. A professzort az nem lepi meg, hogy az ország vezetői az ország lehetőségeiről, kilátásairól a reálisnál pozitívabb képet festenek, az inkább, hogy Orbán Viktor mennyit szerepel.

Miniszterelnökünk igazán nem tartozik a ritkán megszólalók közé: alig van olyan nap, hogy ne mondana a köz véleményét érdeklő és az ország közeli vagy távoli jövőjét, életünket érintő kijelentéseket. Tapasztalatom szerint ebben messze nagyobb aktivitást mutat, mint számos más ország vezetője.

Orbán Viktornak nincs nagy szerencséje a hozzá közel állókkal – írja az akadémikus és felidézi a volt koalíciós partnerek (Dávid Ibolya, Herényi Károly) perét, az Orbán–Simicska-háborút.

A professzor abban nem biztos, hogy egy miniszterelnöknek kell-e egyáltalán egy tetszése szerint „mozgatható” multimilliárdos, abban viszont igen, hogy az „ismeretlenség homályából” felnőtt új pénzügyi zseni, Mészáros Lőrinc nem fordulna Orbán Viktor ellen. A Nemzeti Kör tagja csak érdekességként említi, hogy az elvesztett 2002-es választás után a Fidesznek még a konzervatív, alkotó értelmiség támogatása volt a fontos. A győzelem után róluk megfeledkezett.

Kivétel volt Schmitt Pál, aki mellett Orbán Viktor az utolsó pillanatig kiállt. Akkor is, amikor már sokan érezték, a doktori értekezés körüli afférral, saját magukon kívül, az országra hoznak szégyent. A közvélemény, a jó ízlés győzedelmeskedett, de Solymosi Frigyes nem érti,

Tovább...


A cikk eredetije: Matolcsy, Mészáros, Schmitt Pál – akadémikus leckézteti Orbánt


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges