A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Matolcsy: Kisgyermekeink fenekén kis piros pont van

via Origo

2012. november 16. 12:01 | 0 hozzászólás

Matolcsy Györgytől azt kérte Lázár János egy lakossági fórum elején, hogy olyat mondjon, amivel bekerülhet a gazdaságtörténetbe. A miniszter mindent megpróbált. "Felhívtam miniszter úr figyelmét, hogy igyekezzen most is valami olyat mondani, amivel beírja a nevét a gazdaságtörténetbe" - vezette be Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert Lázár János egy hódmezővásárhelyi fórumon, amelyről az Index készített videót. "Igyekszem" - válaszolta Matolcsy, majd belefogott.

A miniszter szerint 2012 lesz a gazdasági mélypont, Magyarország "a stagnáláson túl is visszaesik", de jövőre már növekedés lesz szerinte. Ezt azzal támasztotta alá, hogy "a dermedt eurómilliárdok jelentős részét megmozgatta a kormány", vagyis az uniós pénzek gyors lehívásától várja Matolcsy a növekedést. "Minden centet lehívunk" - ígérte.

Az államadósságról beszélve azt mondta, "pogácsa, víz és nagyon finom sütemény fogadott... Az adósságszámokat majd apasztjuk, a pogácsa sorsára jutnak ezek a számok is". Szerinte Magyarország ugyan nem lesz európai elefánt, de "remélem lesz megint kelet-európai kistigris. Aranyos, játékos, de azért lesznek fogai".

Tovább...


A cikk eredetije: Matolcsy: Kisgyermekeink fenekén kis piros pont van


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges