A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Máshol kevesebbe is belebuktak

via Népszava Online

2018. február 10. 16:23 | 1 hozzászólás

Államfők, királyi család tagjai, miniszterek és más magasrangú politikusok buktak világszerte korrupció vagy annak gyanúja miatt. Magyarországon viszont némák a hatóságok.

Van ahol egy szállodai ajándékéjszaka, van ahol egy futballmeccsre szóló protokolljegy is elég egy politikus bukásához, vagy eljárás alá vonásához. De van olyan is, ahol a miniszterelnök egész stadiont kap ajándékba közpénzből vidéki háza kertjének végébe, családtagjai – apja és veje – közbeszerzések sokaságát nyerik gyanús körülmények között, ám ez sem éri el a nyomozóhatóságok ingerküszöbét. És mindez itt Európában, nem pedig valahol a harmadik világban.

Christian Wulff német államfő egy 719 eurós hotelszámla, mint jogtalan előny elfogadása miatt vált meg önként hivatalától, a német hatóságok mégis lefolytatták a nyomozást. Mert „jobb helyeken”, az érintettek azonnal lemondanak, vagy legalábbis jelzik, hogy amennyiben a gyanúból vád lesz, lemondnak, meg sem várva a kivizsgálás eredményét. Ez utóbbi történt a minap is, az Eurócsoport decemberben megválasztott új elnöke, Mario Centeno portugál pénzügyminiszter esetében is. Január végén jelent meg az a sajtóhír miszerint a portugál rendőrség és az adóhatóság vizsgálatot indított a Centeno vezette minisztériumnál, mert az állítólag adókedvezményeket adott a lisszaboni Benfica sportklub elnökének és családtagjainak. Mind a miniszterelnök, mind Centeno hivatalosan tagadta a vádakat, a portugál sajtó azonban azzal hozta összefüggésbe, hogy a pénzügyminiszter cáfolata annak tulajdonítható, hogy a Benfica labdarúgó klub elnökétől két belépőt kapott az úgynevezett „Elnöki” szektorba (boxban) az „ősellenség” FC Porto elleni meccsre.

Tovább...


A cikk eredetije: Máshol kevesebbe is belebuktak


Hozzászólások


Cleaner
5 hónapja

Minden ország olyan amilyenné a lakói teszik. A gengszterváltás óta eltelt 28 év alatt volt 7 parlamenti választás. A magyar választók minden esetben korrupt, tolvaj, közpénzherdáló társaságokra bízták a territórium vezetését. Nagyon úgy néz ki, hogy ez 2018-ban sem lesz másképp.

Utána meg sírnak, hogy korruptak, tolvajok a vezetőik. Akiket ők választottak. Jól ismerték őket, tudták hogy korruptak, mégis rájuk szavaztak.

Igen veszélyes ha a mazohizmus és az elmebaj egyszerre van jelen.