A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Mária országa, kösd fel a gatyád!

via Pécsi Stop

2014. november 5. 15:24 | 0 hozzászólás

Annyira szárnyal az ország, hogy ihajj, utoljára ekkora fellendülés csak a kacagányos komenizmusban volt.

Szorgos népünk vezetői meg is hálálják a rájuk nem szavazóknak a bizalmat: jövőre olyan különadó-eső hullik a lakosság nyakába, hogy a fal adja a másikat. Miközben a rezsi csökken, az államadósság nő.

Orbán Viktor hálás a népnek, de leginkább a gazdasági holdudvarának, hogy a közpénzek milliárdjait nem kímélve kampányoltak mellette az elmúlt év három választásán is. Meg is lett az eredménye (45 százalékos kétharmad!), a parlamenti első osztály egy része bent maradt, más része különféle minisztériumokba, az államtól elvileg független testületekbe és máshová diszlokált, a megye egyesből pedig a tehetséges, vagy csak az átlagnál jobban helyezkedő játékosokat a felsőházi csapatba rendelte a nemzeti csodahátvéd.

Az átrendeződéssel azonban - túl a megyei szint másod- és harmadvonalas feltöltésével - túl sok éhes zsebet kell egyszerre etetni, így hát nem maradt más, mint a jól megszokott sarc, amelyben a népnemzeti csapat már nagy gyakorlatot szerzett.

Miközben minden plakáthelyről, Simicska-oszlopról, falról üvölt a "Magyarország jobban teljesít!"-szlogen, szép suttyomban, az önkormányzati választások végét megvárva végre megszületett a 2015-ös költségvetés.

Mária országának alaposan fel kell kötnie a gatyaszíjat.

Varga Mihályék ugyanis - kis túlzással élve - csak azt nem akarják megadóztatni, ami épp születik, vagy meghal. Az internetadóként elhíresült tétel alaposan kicsapta a biztosítékot, több tízezren utcára mentek az információszabadságért, a nemzet ötös számú párttagkönyve a messzi távolból Békemenetet hirdetett, merthogy ők lennének a nép, a tiltakozók pedig nem egyebek a telefonjaiknál. (A telefon bekapcsolt kijelzővel való felmutatása a hongkongi, demokráciáért folytatott tüntetésekről terjedt át, ahol a kommunista párt intézkedései ellen tiltakoztak - jééé, mennyi párhuzam.)

Van egy rossz hírünk azonban: az internetadós időleges meghátrálás mellett sok más, ekkora hiriget kiváltani bíró adót terveznek megszavazni november 17-én. Csak felsorolás szintjén: jön az élelmiszerlánc-felügyeleti díj sávosítása, amitől megugrik az élelmiszerek ára. Magasabb adókulcs a cafetériára, aminek hatására kevesebb lehet a bér. Mosószer-, szappanadó, művirágok és papírok sarcolása, e-útdíj megemelése (ami visszaköszönhet az élelmiszeráraknál), valamint az önkormányzati adóztatás jogkörének szélesítése, ahol pár kivételtől eltekintve csak azt nem adóztathatják meg, amit nem szégyellnek.

Az adó- és járulékterhek jövőre 280 milliárd forinttal fognak nőni, míg a szociális és jóléti fejezeteket elég csúnyán visszanyírják. De lesz még több közmunka, mindenki örülhet, a kormány senkit sem hagy az út szélén, inkább belerugdalja az árokba.

És miközben folyamatosan harsognak az újabb és újabb rezsicsökkentésről a fanfárok, az államadósság úgy kúszik fölfelé, mint panel falán a repkény: most 24, 472 milliárd forinton áll.

És akkor még nem beszéltünk az amerikai kitiltási ügyről, és a hozzá - úgy tűnik - egyre szorosabb szálakon kötődő áfacsalási botrányról sem.

Magyarország tehát jobban teljesít az államadósság és az adók kivetése terén is. Aki a Fideszre szavazott, az is fizetni fog. De legalább nincsenek megszorítások..


A cikk eredetije: Mária országa, kösd fel a gatyád!


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges