A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Leleplező videó tartja rettegésben Orbánékat: aktív bírók tálaltak ki a Fidesz legsúlyosabb visszaéléseiről

via Pesti Bulvár

2018. március 2. 13:35 | 1 hozzászólás

„Magyarországon manapság nem az az elvárás, az egészen magasról jövő elvárás nem az, hogy valaki jó bíró legyen, nem az a cél, hogy a szakszerűség domináljon, hanem az, hogy megbízható bíró legyen” – mondja egy bíró.

A Budapest Beacon négyrészes interjúsorozatot indított, melyben egykori és jelenleg is státuszban lévő bírókat kérdeztünk arról, mi történik ma a törvénykezésben: hogyan csorbul a bírói függetlenség, miként lehet valakiből bíró, milyen befolyásolási kísérleteket tapasztalnak, mi a szerepe az Országos Bírói Hivatal élén álló Handó Tündének. A megszólaltatott szakemberek közül ketten névvel és arccal, ketten viszont – akik jelenleg is aktív pozíciót töltenek be a bírósági hierarchiában – csak nevük elhallgatásával, arcuk kitakarásával és hangjuk eltorzításával voltak hajlandóak nyilatkozni.

“Ma nem az az elvárás, hogy valaki jó, hanem, hogy megbízható bíró legyen” – mondja egy ma is aktív bíró. Az interjúban arról is beszél, hogy az Országos Bírósági Hivatal (OBH) 2012-es életre hívása után hamar nyilvánvalóvá vált, hogy valamennyi bíró karrierje, előmenetele egyetlen személyen, Handó Tündén múlik, még akkor is, ha a nemzetközi kritikákra reagálva jogkörét idővel csorbították. A bíró szerint sokan már a kezdetektől úgy vélték, Handó valójában egy

„bírói talárba öltözött politikus”,

Tovább...


A cikk eredetije: Leleplező videó tartja rettegésben Orbánékat: aktív bírók tálaltak ki a Fidesz legsúlyosabb visszaéléseiről


Hozzászólások


Cleaner
4 hónapja

Csak kicsit körül kell nézni itt a kapcsolaton a régebbi hozzászólások között , és egész jó dolgokat lehet találni. Mint pl ezt a 2013. 12. 05-i hozzászólást :

http://kapcsolat.hu/cikkek/birak-szerint-fidesz-az-igazsagszolgaltatas-b...

"  . .  A független bíróság magyarországon csak szép szólam , valós tartalom nélküli lózung , nagy duma. 1948-tól 1989-ig a bíróságok ( és az ügyészségek is ) közvetlen kézivezérlés alapján , pártutasításra dolgoztak. Teljesen nyíltan. Lásd : "Pelikán gátőr kalandjai" című oktatófilmet. Koncepciós kirakatperekben születtek a megrendelt ítéletek. Soha egyetlen bírót nem vontak felelősségre magyarországon azért mert elfogult ítéleteivel kiszolgálta a kommunista terrorállamot. De még csak meg sem nevezték őket. A '89 előtti bírói kar változás nélkül átment a rendszerváltáson , hozta magával a már jól bevált munkamorálját. Az újonnan kinevezett bírók ebbe a közegbe kerültek bele és akarva akaratlanul átvették ezt a stílust. Fizikából tudjuk , hogy a közlekedő edényekben a vízszint kiegyenlítődik.

Mi tartja vissza a mai bírókat attól , hogy az éppen regnáló hatalom (értsd : pártmaffia) ízlésének megfelelő ítéletet hozzanak?

. . .

Azért nem utaltam vissza a Horthy korszak korrupt bíróságaira , mert azok a bírók már mind halottak , csak szellemiségük él tovább az utódaikban. De nem utaltam a monarchia korrupciótól átitatott velejéig romlott bíróságaira , sőt az egész államaparátusra sem , mert az már történelem. A kommunista terrort kiszolgáló bírók viszont ma is élnek , egy részük még mindig hivatalban van.

Amiről nem írtam , és te sem vetetted fel a témát : Hogyan lehetne megszüntetni , hogy a bírók pártmegrendelésre szállítsák a kért ítéleteket? Hát erre még nem jöttem rá. Minél tovább gondolkodom rajta , annál inkább arra a következtetésre jutok , hogy magyarországon ez gyakorlatilag megoldhatatlan. Ehhez az egész nép gondolkodásának meg kellene változni. A lakosságnak egységesen el kellene utasítania mindeféle hivatali visszaélést. Mert jelenleg a kedvenc pártjuk által elkövetett bármiféle törvénysértést elfogadnak , csak a többi párttal szemben kritikusak. És ez igaz mind a fidesz mind pedig az mszp -dk - pm . . . stb fanokra.

Egy megoldás marad : elmenni onnan. . . . "