A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A legtöbb Bözsi néni elégedetlen

via Népszava Online

2017. május 18. 10:35 | 0 hozzászólás

A nyugdíjminimum megduplázását és 13. havi juttatást ígért a 2,7 milliós nyugdíjas társadalomnak az MSZP nevében Botka László.

Visszakapják az idősek a 13. havi nyugdíjat, ha kormányra kerülnek a szocialisták, akik ígérik, megduplázzák a 9 éve változatlan 28500 forintos nyugdíjminimum megalázóan alacsony összegét, és az évente esedékes nyugdíjemelés kiszámításánál visszatérnek a svájci indexálásra, vagyis az infláció mellett az előző év átlagos béremelkedését is figyelembe veszik. Egész csomagot kínált Botka László tegnap az első Országos Nyugdíjas Parlament küldötteinek a parlament felsőházi termében azokból a tervekből, amelyeket a szocialisták meg akarnak valósítani, ha jövő tavasszal hatalomra kerülnek. A felvetett kérdések rendszeresen elhangoztak az utóbbi hónapokban a 19 megyében és Budapesten szervezett elő-parlamentek felszólalóinak beszédében.

A társadalmi igazságtalanságok felszámolását nevezte az egyik legfontosabb feladatnak az MSZP miniszterelnök jelöltje, aki az ország minden tájáról összegyűlt 400 küldöttnek azt is bejelentette, hogy felülvizsgálnák a 100 ezer forint alatti nyugdíjakat is, mert több mint egymillió idős él ez alatt a nagyon alacsony határ alatt. A szocialista politikus hozzátette, hogy 62 éves kor fölött új rendszerben, alacsonyabb összeggel, de lehetőséget adnának a rugalmas nyugdíjba vonulásra, ahogy arra is, hogy a 65 év felettiek szabadon tovább dolgozhassanak. Botka megígérte a 2010-ben megszüntetett Országos Idősügyi Tanács újjászervezését is, hogy a nyugdíjasok országos szervezetei nélkül ne dönthessenek a 60 fölötti korosztály sorsáról. Azt is szóba hozta, hogy véget kell vetni a megváltozott munkaképességű vagy megrokkant emberek folyamatos megalázásának, s konkrét ígéretet tett a fegyveres testületek egykori tagjainak nyugdíját terhelő adó azonnali eltörlésére – ha jövő áprilisban sikerül kiharcolni a kormányváltást. Az ígéretcsomagban szerepelt még az egészségügyi ellátás időseket segítő átszervezése és a nyugdíjasok gyógyszer-támogatásának növelése is.

Tovább...


A cikk eredetije: A legtöbb Bözsi néni elégedetlen


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges