A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Le Pen együttműködne Orbánnal az Európai Unió lebontásában

via 168 Óra Online

2017. március 14. 09:55 | 0 hozzászólás

Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front elnöke és államfőjelöltje az Európai Unió lebontását célzó együttműködést ajánlott fel Jaroslaw Kaczynskinek, a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) elnökének – állítja a Rzeczpospolita lengyel napilap hétfői kiadása. A PiS azonnal elhatárolódott az állítólagos ajánlattól.

A PiS-szel szemben kritikus jobbközép napilap hétfői írása szerint Le Pen Párizsban nyilatkozva azt mondta az újság tudósítójának: amennyiben megnyeri a másfél hónap múlva esedékes elnökválasztást, „együttműködést köt Kaczynskivel az Európai Unió lebontása érdekében”.

A lengyel lap szerint Marine Le Pen ajánlata a magyar miniszterelnökre is vonatkozik.

„Ha holnap államfő leszek, megvitatom Orbán úrral azt, ami az EU-ban tarthatatlannak tűnik, ami az EU jelenlegi működésében tűrhetetlen” – mondta az elnökjelölt, hozzátéve: hasonló ajánlattal Kaczynskihez is fordul. Megjegyezte: bizonyára nem mindenben értenek majd egyet, de „minden ország szabad és szuverén, hogy saját érdekeit védje”.

Le Pen úgy vélekedett, hogy az EU „lebontásában” Theresa May brit miniszterelnök is „partner” lehet – számol be a Rzeczpospolita.
A PiS szóvivője, Beata Mazurek a Rzeczpospolita cikkére reagálva Twitter-bejegyzésében közölte: „A PiS nem érdekelt az EU lebontásában”. A szóvivő felvilágosítást kért a nyilatkozat hitelességét illetően.

Tovább...


A cikk eredetije: Le Pen együttműködne Orbánnal az Európai Unió lebontásában


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges