A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Lázár mossa kezeit, Fazekas tovább rombol


2017. augusztus 3. 10:11 | 0 hozzászólás

Hivatalos kérdéseim után Lázár János újabb bizonyítékokat kért a hortobágyi Kehi vizsgálat elrendeléséhez. Miután ezt megkapta, ahelyett, hogy intézkedett volna, arra a Fazekas Sándorra bízta a választ, aki az elmúlt 7 éves minisztersége alatt még egyetlen egy konkrét szakmai kérdésre sem tudott válaszolni.

Most is ahelyett, hogy a gazdák általam feltett kérdéseire válaszolna, vádaskodik, és továbbra is a csalókat védi. A konkrét esetekre vonatkozó kérdések száma azonban folyamatosan növekszik.
 
Mivel magyarázza, hogy a Londonban élő állami legelőt nyert testvérek, még mindig birtokon belül vannak?
 
Mivel magyarázza, hogy a fővárosban élő nyertest egyszer sem látták a legelőn?
Miért tűrik, hogy állatokat utaztatnak a határban, így csapva be az ellenőröket?
A debreceni, a nyíregyházi támogatáscsaló, miért garázdálkodhat tovább a hortobágyi legelőkön?
 
Fazekas Sándor a kérdések figyelmen kívül hagyása mellett a mezőgazdaság gondjaival sem hajlandó foglalkozni. A rendkívüli hőség, és az aszály az év második felében súlyos takarmányhiányt okozhat. Egy becsületes, szakmájához értő miniszternek, ennek a helyzetnek a kezelésével kellene foglalkoznia, és nem visszamutogatnia.
 
Követeljük, hogy a kormány azonnal intézkedjen, vegye el a csalóktól a legelőket, és segítse a gazdákat az aszály okozta tragikus helyzet kezelésében. A miniszter bújjon elő a légkondis irodájából, és sürgősen egyeztessen a gazdákkal. Ha nem gyáva, akkor eljön a gazdák meghívására, és a helyszínen tájékozódik.
 
A végleges megoldás természetesen Botka László kormányára vár, de az állatoknak addig is takarmány, a vidéken élőknek pedig megélhetés kell. Ez nem várhat még hónapokig.
 
Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese, országgyűlési képviselő

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges