A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Lázár: Jön Varga Mihály

via fn24

2013. február 6. 11:18 | 0 hozzászólás

Több energiaár-csökkentést is terveznek – mondta a Reutersnek a Miniszterelnökséget vezető államtitkár.

Tekintve, hogy jövőre parlamenti választások lesznek Magyarországon, a kormány energiaár-csökkentéssel akar kedvezni a választópolgároknak és az adóssággal terhelt háztartásoknak, hogy több pénz maradjon más kiadásaikra – közölte Lázár János a Reuters hírügynökségnek adott interjújában.

Egy ilyen lépés segíthet a recesszió sújtotta gazdaság fellendítésében is – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető államtitkár.

A jobbközép kormány ezenkívül szeretne szorosabb kapcsolatot kialakítani az újonnan kinevezendő jegybanki vezetőkkel, hogy felgyorsuljon a hitelek kihelyezése a vállalkozásokhoz – tette hozzá.

Nem lehet lazítani

Magyarország nem akar kölcsönt felvenni a Nemzetközi Valutaalaptól, mert a piacról is tudja magát finanszírozni, de meg akar felelni az Európai Unió szigorú költségvetési szabályainak – mondta Lázár. – A nemzetközi pénzvilág bizalma segített abban Magyarországnak, hogy ne legyen rászorulva az IMF-kölcsönre. Ahhoz, hogy ezt a bizalmat megtartsuk, ragaszkodnunk kell a (szigorú) költségvetéshez. „Nem lehetséges a költségvetési lazítás."

Tovább...


A cikk eredetije: Lázár: Jön Varga Mihály


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges