A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A kormány is belezavarodott Orbán szaúdi professzorába

via Index

2016. november 14. 11:05 | 0 hozzászólás

A magyarok számára Ghaith Pharaonról először az derült ki, hogy létezik. Aztán, hogy 25 éve körözi az FBI. Majd jött, hogy Orbán vejével üzletelt, később pedig egyenesen Orbán szomszédjába költözött. Pár nappal később ott tartottunk, hogy a körözött Pharaonnak elég sok álidentitása van, szóval lehet, hogy őt keresi az FBI, lehet, hogy nem.

Mindenesetre, akiről kiderült, hogy Orbánnal vacsorázott, azt ma már egész biztosan elfogná a rendőrség. Feltéve, hogy ő az, akit az FBI keres. Mert a kormány tagjai és a magyar titkosszolgálatok sem értenek egyet abban, hogy pontosan melyik Pharaonról beszélünk. Ha elvesztette a fonalat, nincs egyedül, a kormány sem segít tisztán látni.

Ghaith Pharaon nevét először 2016 tavasszal hallhattuk Magyarországon, amikor  a Heti Válasz megírta , hogy az Interpol körözési listáján szereplő szaúdi üzletember egy cégén keresztül egy Tibocz Istvánhoz köthető céggel üzletelt, és szerzett meg Budapest belvárosában egy értékes ingatlant.  Október 19-én jelent meg a Magyar Narancsban, hogy Pharaon a magyar miniszterelnök budai otthonának szomszédjában is vett egy telket. A kormányfőnek ez rendkívül kellemetlen hírnek tűnt, mert azt jelentette, hogy

a lassan két éve tartó menekültpolitikája hazugság, ha a szomszédjába költözhet egy terroristákat pénzelő arab bűnöző.

El kellett telnie egy kis időnek, mire kiderült, hogy nem költözött Orbán szomszédjába Pharaon. A Hvg.hu  anyagaiból  kiderül, hogy senki sem lakik a Kútvölgyi út 70–72-ben, bár az ingatlant egy Pharaon nevét viselő cég vette meg. 

Az őszi Pharaon-bomba láthatóan meglepte a kormányzati kommunikáció általában olajozottan daráló gépezetét. A hír megjelenése után öt napig se kommentár, se közlemény nem volt a témában, elsőként Orbán reagált a parlamentben október 24-én. 

A miniszterelnök Harangozó Tamás szocialista képviselő kérdésére elmesélte, hogy a jordán konzulátus díszvacsoráján részt vett ő és „Pharaon professzor is”, egyébként pedig már tavasszal átvizsgálták a szóban forgó személyt, és úgy találták, hogy nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot.

Azóta azonban nemhogy oszlott volna a homály, egyre kevésbé látunk világosan a Pharaon-ügyben. És nem is feltétlenül azért, mert a kormányból senki nem kommunikál, hanem azért, mert kibogozhatatlan, önellentmondó, magyarázatra szoruló történeteket hallunk. Ami biztos: a történet legfrissebb fejleménye, hogy (mint a hétvégén kiderült) Pharaon egyik cégével a Szijjártó minisztériumához kötődő Magyar Nemzeti Kereskedőház szerződést bontott.

Tovább...


A cikk eredetije: A kormány is belezavarodott Orbán szaúdi professzorába


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges