A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Korábban megszüntetett állami intézményt hozna most vissza a kormány

via HVG

2017. június 14. 11:57 | 0 hozzászólás

Épp csak tavaly szüntették meg a Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézetet, most a családpolitikai intézkedések részeként egy hasonló intézményt állítanak fel.

Bár a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézetet a bürokráciacsökkentés címén korábban megszüntette a kormány, most ezt akarják visszahozni Családpolitikai Kutatóintézet néven – mutatott rá Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő egy Emminek címzett írásbeli kérdésében.

A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézetet előbb átnevezték Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézetté, majd a bürokráciacsökkentés részeként 2016. szeptember elsején megszüntették úgy, hogy beolvasztották az Emberi Erőforrások Minisztériumába. Ennek ellenére Orbán Viktor a családpolitikai intézkedések keretében azt jelentette be, hogy egy évvel később, most ismételten felállítanak egy Családpolitikai Kutatóintézetet.

Bangóné rámutatott arra is, mindemellett 1968-tól a mai napig működik a KSH-nak is a Népességtudományi Kutatóintézete, amely szintén a népesedéssel és a családpolitikával foglalkozik.

Tovább...


A cikk eredetije: Korábban megszüntetett állami intézményt hozna most vissza a kormány


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges