A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A kopaszok nem kerülnek bíróság elé. Nyakó keményen üzent nekik és a gazdáiknak is

via Pesti Bulvár

2017. április 21. 11:00 | 0 hozzászólás

Bizonyára mindenki emlékszik arra, amikor a szocialista Nyakó István megpróbálta leadni a vasárnapi boltzár eltörléséről szóló népszavazási kezdeményezését, de ebben Őt, 11 kopasz, kigyúrt fiatalember megakadályozta.

Az eset egy korábban soha nem látott gyakorlatot vezetett be. Harcot az időbélyegzőért.

Az azóta eltel időben számos eljárás indult az ügyben. Az egyik végén a Kúria kimondta, hogy Nyakó Istvánt akadályozták a joggyakorlásban. Így esélye nem volt arra, hogy elsőként érjen az időbélyegzőhöz. Egyértelmű volt, hogy Nyakó elsőként érkezett a választási iroda elé, de csak másodikként tudott bélyegezni, így nem írhattak ki népszavazást az ügyben.

Hiába a bíróság ítélete, hiába tudja mindenki, hogy a kopaszok nyilvánvalóan szándékosan akadályozták Nyakót, hiába a választás rendje elleni bűncselekmény vádja, a Fővárosi Törvényszék nem látta megalapozottnak Nyakó István feljelentését. A végzés szerint Nyakó István nem sértettje az ügynek, és nem jogosult pótmagánvádlóként fellépni, mert „a népszavazási kezdeményezése akadályozása elsődlegesen a népszavazási eljárásban szerephez jutó állami szervek döntésének befolyásolására irányulhat”. A kopaszoknak tehát nem kell felelniük tettükért.

Megkérdeztük Nyakó Istvánt, hogy miként vélekedik az ügyről. Ő pedig rövid tömör üzenetet fogalmazott meg a kopaszoknak és a gazdáiknak:

“Ne dőljetek hátra, még nincs vége!!”

Az tehát a helyzet ma Magyarországon az, hogy ha úgy gondoljuk helyesnek, akkor büntetlenül megakadályozhatunk bárkit jogainak gyakorlásában. Az a helyzet, hogy ha felbérelünk egy seregnyi kigyúrt kopaszt, hogy álljon valaki elé, aki nem a Fideszre akar szavazni egy választáson, azt büntetlenül megtehetjük.

Tovább...


A cikk eredetije: A kopaszok nem kerülnek bíróság elé. Nyakó keményen üzent nekik és a gazdáiknak is


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges