A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

„Ilyen puklit egészséges ember túlél” – megalázó szöveggel rázták le a kórházban a...

via 168 Óra Online

2017. július 28. 10:51 | 0 hozzászólás

Szerencsésebb országokban egy kórházi ápolóra legfeljebb hat-hét beteg jut. Nálunk legalább tizenöt. Ami a gyakorlatban azt jelenti: ha két nővér visz egy 34 ágyas osztályt 12 órás műszakban, az idő nagy része elmegy gyógyszer- és ételosztásra, orvosi vizitekre. Kellő figyelem híján nehezen elkerülhető a felfekvés, jönnek a kórházi balesetek. Sós Jánosé tragédiával végződött. Lapunkat nevelt fia kereste meg.

Sós János áttétes hasnyálmirigyrákban szenvedett, napjai meg voltak számlálva. De ahogyan végül meghalt, azon a nevelt fia képtelen túllépni.

„Nevelőapám, néhai Sós János a körzeti orvosa javallatára bekerült a jászberényi Szent Erzsébet Kórház gasztroenterológia osztályára – kezdte levelét Lakatos Gábor. – A kórházi felvételi dokumentációkból kitűnik (áttétes hasnyálmirigyrákkal diag­­nosztizálták, a kemoterápiás kezelés és a bevitt kevés táplálék hatására legyengült állapotban), hogy bár nagyon beteg volt, de sem felfekvése, sem külsérelmi nyomok nem voltak észlelhetők rajta.”

A férfi azt írta, édesanyja jelezte az osztályos nővéreknek, hogy nevelőapjának bioritmusa az elmúlt hetekben felborult, és éjszaka az állapotát meghazudtolóan aktív, bizonytalanul ugyan, de önállóan közlekedett. „Ezt azért tartotta fontosnak jelezni betegfelvételkor, hogy a kórház ápolói, orvosai értesüljenek arról, hogy az állapota miatt nagy a kockázata, hogy elesik, így előre megtegyék az óvintézkedést, nehogy valamilyen baleset történjen. Az egyik ápolónő ki is kötötte a kezét, de egyéb óvintézkedés nem történt.”

Sós János az egyik éjszaka leesett az ágyról. Koponyaalapi és bordatörést, valamint súlyos zúzódásokat szenvedett, hajnalban meghalt. Lakatos Gábor szerint „a halotti bizonyítványból egyértelműen kiderült, hogy közvetlen halálához a baleset okozta sérülések vezettek. Ezt az orvosszakértői vélemény, rendőrségi jegyzőkönyv is alátámasztja. Bár mindegyik megjegyzi, hogy nevelőapám súlyos állapota nagymértékben befolyással volt arra, hogy a sérüléseibe belehalt, illetve hogy alapbetegsége is halállal végződött volna.”

Tovább...


A cikk eredetije: „Ilyen puklit egészséges ember túlél” – megalázó szöveggel rázták le a kórházban a...


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges