A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A hamisított méz hatásaival riogat egy fideszes EP-képviselő

via HVG

2017. október 9. 09:52 | 0 hozzászólás

Az egészségre is veszélyes lehet a hamisított méz - mondta nemzetközi szakemberekre hivatkozva Erdős Norbert európai parlamenti képviselő a Magyar Időknek.

A fideszes politikus a méhészeti ágazat helyzetéről szóló jelentését ismertetve a lap hétfői számában úgy fogalmazott, a hamisított méz okozta anomáliák jelentik a legsürgetőbb kérdést. "Ezekben az élelmiszerekben semmilyen biológiailag értékes anyag nincs, hiszen a gyantaszűréssel az összes hasznos hatóanyagot is kivonják a mézből" - mondta. (A méhészek védelmében hozott lépésekről itt olvashat.)

A kínai mézimport lefedi az EU mézfogyasztásának a negyedét és az összes import 63 százalékát. Ennek köszönhetően a magyar akácméz felvásárlási ára három éve a felére esett, de a virágméz hazai piacán is hasonló tendencia figyelhető meg. Kínában ma 450 ezer tonna mézet termelnek a statisztika szerint, ami több mint a Föld legnagyobb méztermelői, az Európai Unió, Argentína, Mexikó, az Egyesült Államok és Kanada termelése együttvéve - emlékeztetett.

Tovább...


A cikk eredetije: A hamisított méz hatásaival riogat egy fideszes EP-képviselő


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges