A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Ha azt hitted, 4 milliárdba kerül Orbán játszótere, tévedtél!

via Pesti Bulvár

2017. január 11. 10:16 | 3 hozzászólás

Ahogy telnek a napok, egyre többe kerül Orbán Viktor palotája. 3,9 milliárd forintról beszéltünk a miniszterelnök dolgozószobája kapcsán, ami igaz is, azonban a “puritán” helyiség nem az egyetlen pénznyelő: tartozik hozzá egy palota is.

Orbán dolgozószobáját Tisza István korábbi miniszterelnök “közismerten puritán berendezésű”, ma Debrecenben található dolgozószobai bútorainak másolataival alakítják ki, így “semmilyen különleges beruházásra nincsen szükség” – közölte a hétvégén Tuzson Bence. A Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára amiatt kényszerült magyarázkodásra, hogy a kabinet egyik utolsó tavalyi intézkedésével újabb 3,9 milliárd forintot adott a Miniszterelnökség várbeli épületének “egyedi belsőépítészeti kialakítására”. Tuzson az ezt követő sajtóhírekre úgy reagált: a külföldi közjogi méltóságok fogadására szolgáló tereket múzeumi tulajdonú vagy abba kerülő bútorokkal kívánják berendezni, a Miniszterelnökség hivatalának bútorzatával kapcsolatban pedig semmilyen döntés nem született.

Ezzel szemben Lázár János már tavaly nyáron többször nyilatkozott elképzeléseiről, például arról, hogy miféle grafikákat látna szívesen a budavári Karmelita kolostor mellékhelyiségeiben. A kancelláriaminiszter megelőlegezte az orbáni hivatal berendezésének nagy költségeit is, noha korábban egy kormányinfón azt is állította: “a miniszterelnök úr a legkevésbé tartozik azok közé, akik urizálnak”.

Valójában a miniszterelnök és kormánya azóta végképp nem garasoskodik az adófizetők pénzével, ha új hivataláról van szó. A 2017-es költségvetésbe betervezett összeggel ugyanis immáron csaknem 21 milliárd forintot szán az egykori Karmelita kolostor átépítésére, illetve a mellé felhúzott új épületre a kabinet, s – mint közismert – a miniszterelnökségi épület rekonstrukciója csupán az első lépése a budai Várnegyedről szőtt, orbáni álmok megvalósításának. A nem urizáló miniszterelnök ugyanakkor mert nagyot álmodni, hiszen csupán a Karmelita, a 200-250 főt befogadó, 12 ezer négyzetméteres épület berendezésére szánt összeg alapján négyzetméterenként 1,6 millió forint jut majd – írja a Népszava.

Tovább...


A cikk eredetije: Ha azt hitted, 4 milliárdba kerül Orbán játszótere, tévedtél!


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

Azt hiszem, eljött az ideje felújítani Münchenben a "Szabad Európa rádiót", esetleg magyar nyelvű TV adót, csak más előjellel, hogy végre lenne mit nézni, hallgatni. Mert ITT már szinte be se érdemes kapcsolni semmit... :(((
 

Bobby_Kroon képe

Bobby_Kroon
1 éve

Megsúgom neked, hogy tolerálják. Mert elhiszik. Mert agymosottak. A Fidesz sok mocsoksága mellett az aljas kommunikációt is magas szinten műveli. És övék a média döntő többsége, ahol azt lehet olvasni, amit a Fidesz akar.


Cleaner
1 éve

Nincs új a nap alatt. Találtam egy hozzászólást , 2012. november 2-án írta egy egykori kapcsolatos. Ide is bepasszol.

http://kapcsolat.hu/comment/20748#comment-20748

" . . A politikus nem egy külön élőlény fajta , nem egy másik bolygóról jött csodalény. Pontosan olyan mint az a közeg ahonnan jött , aki őt kinevelte , akitől a megbízását kapta . A szavazóknak vannak elvárásaik a politikusokkal szemben . Ha egy politikus nem felel meg az elvárásaiknak egyszerűen nem szavaznak rá legközelebb . Ez nagyon hatékony módszer. Emlékezz a 2010. tavaszi és őszi választásokra!
Ezzel minden politikus tisztában van és igyekszik úgy viselkedni , hogy ne veszítse el a szavazóit , másrész csak azt engedi meg magának amiről úgy gondolja , hogy szavazói még elnézik neki.
Feltételezem ezzel a fidesz is tisztában van. Hogy a szavazók tolerálják-e neki a közpénzből fizetett rongyrázást, hülyeséget-dilettantizmust az legkésőbb 2014-ben kiderül (de lehet , hogy még korábban).
Ha 2014-ben megint rájuk szavaznak akkor senkinek egy szava sem lehet. Addig pedig csak várni kell türelemmel. Lehet idegesen is, csak úgy lassabban telik az idő.
. . "

Mint a mellékelt ábra mutatja , a választók tolerálták a fidesz közpénzből fizetett rongyrázását , urizálását.

A választókat pedig nem lehet leváltani.