A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Fideszes játszadozás a tűzzel

via Népszava Online

2017. július 10. 10:40 | 0 hozzászólás

Az illegális migráció ellen folytatott küzdelmünkért sem köszönetet, sem elismerést nem várok, de az önök közösségétől egy kis segítség azért jól jönne

– így zárta Orbán Viktor a Heisler Andrásnak, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökének küldött válaszát.

A kormányfő levelét péntek késő este hozták nyilvánosságra. Orbán közölte, minden erejével azon lesz, hogy megvédje Magyarország polgárait, a zsidó közösség tagjait is. Ugyanakkor az „illegális migráció” szerinte nemzetbiztonsági kérdés. Márpedig „aki Magyarország biztonságára tör, azzal szemben mi származásra, vallási hovatartozásra, vagyoni állapotra való tekintet nélkül érvényesítjük a magyar állam politikai és jogi erejét. Ön sem akarhatja, hogy e tekintetben származásuk szerint különbséget tegyek Magyarország állampolgárai között." Előzőleg a Mazsihisz azt kérte a kormányfőtől, állítsa le az országot elborító „sorosozós” plakátkampányt, amely nem nyíltan antiszemita, de alkalmas arra, hogy kontrollálatlan, antiszemita indulatokat keltsen. „Beigazolódtak legrosszabb félelmeink” – indokolta a Népszavának Heisler András, miért fordult a miniszterelnökhöz. A plakátokra több helyen zsidóellenes szövegeket firkáltak, két vidéki városban megbecstelenítették a vészkorszak áldozatainak emlékművét.

A Soros György elleni hecchadjáratot az izraeli nagykövet, Yossi Amrani sem hagyta szó nélkül. Közleményében hangsúlyozta, hogy a történelmi tapasztalatok alapján semmi jó nem származhat az ilyesmiből. A plakátok – egy bizonyos személy bírálatán túl – nemcsak szomorú emlékeket idéznek fel, de gyűlöletet és félelmet is szítanak. A nagykövet kijelentéseire reagálva a Szijjártó Péter külügyminisztériuma elővette a fideszes propagandaszöveget. Megismételte azt a tényekkel nem alátámasztható állítást, hogy Soros az általa finanszírozott szervezetek segítségével „illegális migránsok százezreit akarja betelepíteni Európába és Magyarországra”.

Tovább...


A cikk eredetije: Fideszes játszadozás a tűzzel


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges