A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A fiatalok majdnem fele el akarja hagyni az országot

via 24 HU

2018. március 7. 13:09 | 2 hozzászólás

„…stabil a közbiztonság és stabil a politikai rendszer, alacsonyak a megélhetési költségek, keresztény értékrendre épül a társadalom, és itt a család is” – írja a kormány egy itthon maradásra buzdító könyvben.

Egy kormányzati háttérintézmény nemrég könyvet adott ki arról, hogy miért érdemes itthon maradni. A 150 oldalas kiadványban arról írtak, hogy stabil a közbiztonság és stabil a politikai rendszer, alacsonyak a megélhetési költségek, keresztény értékrendre épül a társadalom, és itt a család is. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet szerint a magyar kormány folyamatosan bővíti a fiataloknak és a családoknak adható támogatások körét, és védve vagyunk a migrációtól.

A kötet szerzői az érzelmi zsarolástól sem riadtak vissza: „A kivándorlás mellett döntő fiatalok túlnyomó többsége alig számol az otthon hagyott rokonok őszinte szomorúságával. Azzal a hálátlansággal is, hogy a szülők időskori rászorultságának esetén a kitelepült nem fog tudni gondoskodni róla”. Erősen kétséges persze, hogy egy ilyen kiadvány meg tudja-e állítani az évek óta tartó kivándorlási hullámot, amely ha le is lassult, a közeljövőben is súlyos gond marad.

Tovább...


A cikk eredetije: A fiatalok majdnem fele el akarja hagyni az országot


Hozzászólások

Bipodus Essensis képe

Bipodus Essensis
4 hónapja

Kedves Cleaner, annyiban tudok egyet érteni, hogy a passzivitás is döntés, és ugye van az a mondás, hogy "az fog történni, amit hagysz, hogy megtörténjen". Mi meg hagytuk. Mert valakike rábíztuk a kormányzást. Mert azt hittük, (jól) teszik majd a dolgukat. De nem jól tették, vagy nem is tették. Helyette loptak és romboltak, mi meg későn kaptunk észbe. Ugyanis mi tettük a dolgunkat: húztuk az egyre nehezedő igát. És többek között felneveltük azokat a döntésképes gyerekeket, akik távozása miatt őszintén szomorkodunk.


Cleaner
4 hónapja

" . . A kivándorlás mellett döntő fiatalok túlnyomó többsége alig számol az otthon hagyott rokonok őszinte szomorúságával. . " Az őszintén szomorkodó rokonok azért ne felejtség el őszinte szomorkodásuk közben, hogy ez a korrupt-tolvaj ország az ő aktív támogatásuk eredményeképpen lett korrupt és tolvaj.