A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Farkas Flórián újabb lehetőséget kapott Orbántól

via Népszava Online

2017. június 19. 10:36 | 0 hozzászólás

Farkas Flórián lehetőséget kapott a kormányfőtől, hogy újra felépítse magát és – ami ennél fontosabb – hadrendbe szervezze a cigány szavazókat a jövő évi választásra.

A Lungo Drom szombaton a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kisújszálláson tartott kongresszust. Az eseményről kiadott közlemény szerint a küldöttek „ellenszavazat és tartózkodás nélkül, egyhangúan” (értsd: egyhangúlag) öt évre ismét Farkast választották a „legnagyobb cigány érdekképviseleti szerv” (értsd: szervezet) vezetőjévé. A Hír TV a rendezvény előtt és után is szerette volna megszólaltatni a miniszterelnöki biztosi tisztséget is betöltő Farkas Flóriánt, de nem járt sikerrel.

Ahogyan az várható volt, a kongresszus hűségnyilatkozatot tett a kormány mellett. „A Lungo Drom a Fidesz stratégiai szövetségeseként, a magyarországi cigányság boldogulásához szükséges feltételek megteremtése elsődleges eszközének továbbra is a kormány társadalmi felzárkózás programjának folytatását tekinti” – áll a közleményben.

A szövegből ugyanakkor felsejlik, hogy a Lungo Drom nem a társadalmi felzárkózás láthatatlan eredményeivel akarja a Fidesz mellé állítani a romákat, hanem – a széles körben bevált receptet követve – a „migránsokkal” való riogatással. A kongresszus tagjai ugyanis kinyilvánították, hogy elkötelezettek a kormány bevándorláspolitikája mellett, hisz „a külföldi munkaerő bevonása helyett a hazai cigányság képes helytállni a magyar munkaerőpiacon”.

Tovább...


A cikk eredetije: Farkas Flórián újabb lehetőséget kapott Orbántól


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges