A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Döbbenetes bölcsesség Kósa Lajostól

via Népszava Online

2016. október 27. 11:03 | 0 hozzászólás

Bemelegítésnek egy találós kérdés: mi az összefüggés, illetve ellentmondás a "kerítésen átmászó" és az "albérlő" között? A megfejtés pofonegyszerű: a letelepedési kötvény.

Megtévesztés, ha valaki összemossa az illegális bevándorlót a letelepedési kötvényt vásárlóval. Ezt mondta - hangjában némi leereszkedő kioktatással - a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió 180 perc című csütörtök reggeli műsorában. Kósa Lajos szerint ez olyan, mintha valaki a kerítésen átmászót összekeverné az albérlőjével.

(Miután ezt sikerült értelmeznünk - és elhessegettük a feltoluló kérdéseket, például, hogy rendben, de akkor valójában ki a főbérlő, és ki szedi be a bérleti díjat? - olvassunk tovább) 

A Fidesz frakcióvezetője kifejtette, hogy a letelepedési kötvény megvásárlásával a vevők öt évre kapnak tartózkodási engedélyt, ami felmondható; eddig összesen 2700-an éltek a lehetőséggel, amiből mintegy 800 millió euró bevétel származott. 

(és kinek? - ezt persze nem az állami rádió riportere kérdezte  - a szerk.)

Kósa elmondta azt is, hogy a vásárlók 90 százaléka kínai, akik az Európai Unióba való belépés miatt éltek a lehetőséggel.

olvasnivaló: Megélhetési kötvényesek


A cikk eredetije: Döbbenetes bölcsesség Kósa Lajostól


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges